13. května 2010 • 23:11

Expert Salfický: Jágr je jako Mourinho

Autor: Lukáš Hron
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co stojí za skvělým vítězstvím českých hokejistů nad Švédskem? Podle dvojnásobného mistra světa Dušana Salfického, který duel komentoval pro deniksport.cz, třeba i skvělý psychologický tah Jaromíra Jágra. „On byl jako Mourinho. Svou kritickou řečí po utkání s Nory úplně odvedl pozornost na sebe. Udělal to podle mého proto, aby otupil tlak na kluky v týmu, ne kvůli kritice samotné,“ tvrdí brankář.



Když Jágr promluvil po zápase s Norskem, byl to šok. Takhle otevřenou kritiku k hokejistům, kteří se pro šampionát omluvili, nikdo nečekal. Podle bývalého reprezentačního brankáře Salfického se ale číslo 68 neodhodlalo k ostré filipice kvůli samotným omluvenkám.

Vždyť jindy by se po potupné porážce parta nezkušených reprezentačních snaživců dostala pod obrovskou vlnu kritiky. Takhle se pozornost soustředila jiným směrem.

„Strhnul to v tu chvíli na sebe. A myslím, že přesně tohle i chtěl,“ míní Salfický. „Pro tuhle hypotézu podle mého mluví i fakt, že den po svém vyjádření už v dalším rozhovoru malinko otupoval hrany. On to takhle promyslel dopředu.“

Foto ČTK/AP

Jágr se málokdy odhodlá k velkým proslovům. V zámoří dokonce kdysi tvrdili, že je všechno jen ne dobrý lídr kabiny. Jeho poslední kousek ze šampionátu v Německu by ale svědčil o mimořádné vůdcovské vyzrálosti.

„Jarda chce být lídrem hlavně na ledě, miluje svůj klid,“ popisuje Salfický. „Ale má to v sobě, ne že ne. Tohle zkrátka považoval za nutný krok. On je dlouho samá srandička, jakmile však dojde do tuhého, umí to řešit.“

Jágrovo „poučení z krizového vývoje“ zabralo dokonale. Česko jen dva dny po neslýchaném propadáku úplně přejelo silného švédského soupeře, jeho výkon byl k nepoznání. „Rozhodně mám za to, že tenhle český tým má na medaili. Říkal jsem to už před zápasem proti Švédům,“ ubezpečuje Salfický.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud