9. května 2011 • 23:29

Platil chválí Jágra: Rozhodli to moji Kladeňáci!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA - Vypadá to, jako kdyby se český tým oblékl do modrých dresů Kladna. Odchovanci klubu, kterému kvůli finančním problémům hrozí  konec v extralize, zařídili posledních devět z jedenácti gólů českého týmu. Jágr, Plekanec a spol. řádili i proti Německu, které Češi jasně přejeli 5:2. "Rozhodli to mí Kladeňáci," těšilo obránce Jana Platila, který utkání komentoval pro iSport.cz.



Česká mašina je k nezastavení. V Bratislavě vyhrála všechna utkání, do čtvrtfinále s Američany jde bez ztráty jediného bodu. Proti Německu se o výhru zasadili zejména hráči, kteří vyrostli na zimním stadionu v Kladně.

"V jeden moment se na ledě sešly tři generace kladenského hokeje. Jágr, pak Židlický s Eliášem, k tomu Plekanec s Frolíkem. Pro ty nejmladší to musí být jako sen. Zahráli si v jedné lajně se svým idolem, na který koukali, když vyrůstali a snažili se být jako on," poznamenal Jan Platil, který ještě letos na Kladně odehrál tři zápasy a též patří mezi odchovance tamějšího hokeje.



V současné chvíli jde český národní tým s nadsázkou přejmenovat na béčko kladenského týmu. Eliáš, Plekanec, Voráček, Frolík, Židlický. Všichni patří mezi stěžejní hráče českého výběru, všichni sbírají body jak na běžícím pásu. A všichni hráli hokej na Kladně.

Hlavní hrdina "modré" letky je jasný. Jaromír Jágr. Devětatřicetiletá legenda nabírá formu, zápas od zápasu je lepší a lepší. "I v jeho letech patří mezi nejlepší hráče na světě. Jeho geniální přihrávky stály za to, byl hlavním strůjcem vítězství," chválil ho Platil.

Tomáš Plekanec slaví s Jaromírem Jágrem úvodní gól utkáníFoto Pavel Mazáč – Sport

Proti Rusům dal gól, radost mu trošku zkazila zákeřná hra odvěkého rivala. S Němci si připsal tři asistence a předvedl svůj nejlepší výkon na šampionátu.

"Minulý zápas hrál trošku v nechuti, proti Němcům už si místy dělal, co chtěl. Na střídačce vtipkoval, stejně jako Židlický. Je vidět, že hráči mezi sebou vychází a všechno klape," všiml si Platil.

Jedinou kaňkou je nejistota okolo Havláta s Průchou, kteří poslední utkání nedohráli. Proti Němcům chyběl i Milan Michálek, kterého v utkání s Rusy sestřelil Arťuchin.

"Trenérovi by se rozpadla první i druhá lajna, byla by to obrovská ztráta. Havlát, Michálek i Průcha jsou velcí tahouni. Snad se dají do kupy," doufá Platil.

Češi jsou na turnaji k neudržení, po suverénních výsledcích jsou jasným favoritem mistrovství. "Na papíře máme nejlepší tým na šampionátu. Hadamczik dal dohromady lajny, které spolu už hrály a skvěle se k sobě hodí," těší řízného obránce německé ligy.

Pohodu v týmu zbývá podpořit jediným. Zvládnout klíčové čtvrtfinále s Amerikou.

"Mají hodně mladý tým, to by nám mohlo pomoct. Budou hrát hodně defenzivně, do těla a vycházet z brejků podobně jako Němci. Ale když budeme hrát jako v pondělí, nemusíme se bát, že neprojdeme mezi poslední čtyři. Klukům věřím," uzavírá Platil.

Je to tam! Češi hravě zvítězili s Německem 5:2
Je to tam! Češi hravě zvítězili s Německem 5:2

estliže byl Jágr po tvrdé, místy až zákeřné bitvě s Rusy zaražený, teď jeho tvář zářila úsměvem.
Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud