6. května 2012 • 14:20

Štěpánek, nebo Kovář? Gólmany bych točil podle formy, říká Kysela

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA | Hodně nejasně se zatím jeví situace v českém brankovišti. Alois Hadamczik před odletem na sever Evropy avizoval, že jasnou jedničkou bude Jakub Štěpánek, přesto zatím více příležitostí dostává jeho jmenovec Kovář. Ještě před nedělním rozhodnutím, že se mezi tři tyče opět vrátí Jakub Kovář, komentoval situaci ohledně gólmanů v národním týmu Robert Kysela.



Český tým ve svém druhém utkání na šampionátu nestačil na domácí Švédy, proti poctivě bránícímu a bruslícímu týmu nedostal příliš šancí a podlehl 1:4. Jakub Štěpánek několikrát mužstvo podržel, druhý gól Kronwalla mu ale nešťastně propadl za záda.

"Tohle se gólmanovi nesmí stát. Viděl všechno, byl to takovej hozenej puk na bránu, propadlo mu to mezi betony. Sám ví, že to nebyl dobrý zákrok," hodnotil kritický moment českého brankáře pro iSport.cz hokejový expert Robert Kysela.

Trenér Hadamczik už prozradil, koho do brány pošle v pondělí proti Norsku. Přednost před zkušenějším Štěpánkem dostal Kovář, který se blýskl nulou proti Dánsku.

"Oba mají dobrou výkonnost. Kovář zachytal famózně, není důvod ho neudržet ve hře. Výborní jsou oba, řekli jsme si, že tu sílu rozložíme. Po určitém zápase rozhodneme, kdo pak už bude chytat stabilně," uvedl na nedělním tréninku Hadamczik.

Štěpánka bych neodepisoval, míní Kysela

Otázka gólmanů je pro tým citlivé téma. Na muži v brance hodně záleží, jak si český tým na šampionátu povede. Někomu pomáhá, když cítí důvěru trenéra a dopředu ví, že bude prvním brankářem týmu.

"Štěpánek dostal blbej gól, měl tam ještě jeden nejistý zákrok, kdy to Čáslava za něj na poslední chvíli zachránil. Ale určitě to není na to, aby ho trenéři odepsali," naznačoval ještě před rozhodnutím jeden možný scénář Robert Kysela, mistr světa z Vídně 1996. Předpoklad, že se do brány vrátí právě Štěpánek mu tak nevyšel.

Na posledních dvou šampionátech měl český tým jasné jedničky v podobě Vokouna a poté Pavelce, nyní o hlavním muži do branky úplně jasno není.

"Oba gólmani jsou mladí kluci, trenéři by je klidně mohli točit podle momentální formy. Kovář i Štěpánek jsou vynikající, celou sezonu prokazovali dobrou formu a výborně odchytali i úvodní zápasy na šampionátu," doplňuje Kysela.

Štěpánek už této střele zabránit nedokázal
Štěpánek už této střele zabránit nedokázal

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud