Miroslav Horák
7. května 2012 • 10:50

Česká televize o úletu komentátorů: Nebude se to opakovat!

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Ty krávo. To je debil. Vole, ty vole… Česká televize se postarala o nechtěnou popularitu během pátečního přenosu z mistrovství světa. Do éteru proniklo uvolněné rozjímání komentátorů Jiřího Hölzela a Davida Pospíšila.



Zarážející není ani tak obsah rozhovoru, ale fakt, že to v poslední době není zdaleka poprvé, co na Kavčích horách pustili lidem něco, co neměli.

Na webové stránce ČT běží večerní duel mezi Švédskem a Norskem. Podle původní domluvy bez komentáře. Na stanovišti připravení spíkři Jiří Hölzel s Davidem Pospíšilem vědí, že mají mikrofony zapnuté, ale předpokládají, že je slyší pouze kolegové v přenosovém voze.

Jenže tohle není „jako obvykle“. Internetoví diváci rázem dostávají žně. „Už se to nebude opakovat,“ ujišťuje Jiří Ponikelský, ředitel ČT 4.

Během pátečního večera a noci přistávají na mobilních telefonech obou „televizáků“ desítky textovek. Pochvalných a tázajících se, jak se mohlo stát, že byli slyšet, když přitom neměli být slyšet…

Na mnoha sociálních sítích se strhává polemika, zda oba pánové s barevnou češtinou nepřekročili únosnou hranici. Naprostá většina odpovídajících stojí za reportéry, přičemž 90 procent reakcí lze shrnout do jedné: „Aspoň jsme se při tom hrozném hokeji pobavili…“

Premiérový hrací den na šampionátu byl všeobecně označen za nudný, fádní, takže i šéf Jiří Ponikelský vzal nepříjemnou technickou chybu s nadhledem. „Je to hezké PR pro šampionát…“

Tým ČT z mistrovství světa přenáší všech 50 utkání, běží v televizi i na internetu. Zdá se tedy, že při tomto soustu nejsou všechny mouchy vychytané.

„Ta operace je vážně velká, i pro oddělení nových médií je to novinka. Na začátku se holt stala chyba, která se opakovat nebude. Jde o čisté nedorozumění,“ dodává Ponikelský.

Ono nedorozumění pro Hölzela s Pospíšilem dopadlo ještě pozitivně. Kdyby však na přetřes přišlo choulostivější téma, reakce by asi byla odlišnější. Tvrdší.

„Pro ty kluky je to samozřejmě nepříjemné, protože si pak vždycky představujete, o čem by se taky mohli bavit… Nebylo tam ale nic drsného.

Oba to jsou profíci, dělají svoji práci, něco zrovna řešili. I to, co říkali, ukazuje na to, že se zajímali o hokej. Prostě se stalo to, že někdo v Praze v oddělení nových médií ten čudlík nezapne, nebo nevypne,“ vysvětluje šéf ČT 4.
Jak už bylo zmíněno, podobný úlet se nestal poprvé.

Dnes už je skoro legendou přestávkový rozhovor při fotbalové lize mezi Jaromírem Bosákem a Vladimírem Táborským, známá skeč o tom, že „párek nezaskočí“. (více na www.isport.cz/taborsky)

Při finále hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Kometou zase unikl břitký soud Martina Hostáka směrem k Martinu Bartekovi: „A má to, slovenskej šmejd.“ (více na www.isport.cz/hostak)

Šéf ČT4 ale tvrdí, že podnikl kroky k nápravě. „ Řešíme to, bohužel musíme, ale nepovažoval bych to za extra velkou nepříjemnost,“ dodává.

Za tu naopak považuje chabý zájem švédských fanoušků o utkání jiných států. „Pro mě je páteční návštěvnost v aréně (1610 lidí) hrozným zklamáním. Když si člověk uvědomí, kolik finančních prostředků vynakládáme za televizní práva, kolik peněz nás stojí pokrytí turnaje na úrovni, která je hlavně díky Robertu Zárubovi hodně vysoká… A pak vidíte tisíc lidí na stadionu, to je pak průser,“ tvrdí upřímně.

Poslechněte si hlášky dua Pospíšil - Hölzel:

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud