10. května 2012 • 14:05

"Český" Lotyš Masalskis: Krejčího gól stále bolí, snad se pomstíme

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S českým hokejem má Edgars Masalskis bohaté zkušenosti. Příjemné, i ty méně povedené. Dvaatřicetiletý gólman ruského Chanty Mansijsku před sedmi lety chytal v Jihlavě, v Karlových Varech i v Písku, nakonec se uchytil ve štědře placené KHL.



Dnes však vyrukuje proti své hokejové noční můře číslo 1: Davidu Krejčímu. Masalskis si moc dobře pamatuje, jak mu útočník Bostonu před dvěma lety přetrhal sny o olympijském čtvrtfinále.

Na nepovedeném turnaji ve Vancouveru zachránil Krejčí krajany od blamáže gólem v prodloužení osmifinále, v čase 65:10.

Lotyši ukrutně zlobili, mohli jít dál. „Nikdy nezapomenu na zápas ve Vancouveru, byli jsme hodně blízko, abychom Čechy vyřadili. Uniklo nám to o chlup,“ vzpomíná dnes Masalskis na hokejový thriller.

Proti Česku chytal šestkrát, ovšem ani jednou se mu nepodařilo vyhrát (dvakrát alespoň vychytal prodloužení). „Nikdy,“ přisvědčuje. „Moc bych si přál, aby se nám to podařilo právě tady.

Češi tu mají skvělý tým, s Krejčím, s Plekancem, ale my do zápasu rozhodně nejdeme s poraženeckou náladou,“ ubezpečovala lotyšská jednička.

Skvělý tým? Možná. Ovšem jaksi zabržděný… „Vím, že tady Češi nehrají optimálně, ale na to se rozhodně nedá spoléhat,“ nedivil by se ani Masalskis, kdyby to jejich protějšek konečně rozjel.

Jaromír Jágr se snaží překonat lotyšského brankáře Edgarse Masalskise
Jaromír Jágr se snaží překonat lotyšského brankáře Edgarse Masalskise

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud