10. května 2012 • 15:05

Hemského užasle sleduju, říká kanadský talent Nugent-Hopkins

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do NHL vtrhnul velkolepě, uchvátil. Ryan Nugent-Hopkins, jednička loňského draftu z Edmontonu, si hned v první sezoně zadělal na závratnou kariéru. Když má říct, kdo mu v začátcích u Oilers pomáhal, neváhá: „Aleš Hemský, k tomu my všichni mladí v týmu vzhlížíme,“ říká upřímně 19letý útočník, který je s Kanadou na svém prvním šampionátu.



Pere se zraněními, na jeho místo v sestavě se tlačí zástup talentů, nesbírá tolik bodů, co dřív... Ale pro Edmonton je Aleš Hemský pořád klíčovou postavou. Chcete důkaz? 

„Je to výborný kluk. Je jedním z těch, kterého se pořád ptám na různé věci ohledně života v NHL,“ přiznává Ryan Nugent-Hopkins, vycházející hvězda NHL.

Vytáhlý mladíček s nesmělým pohledem, kterého byste tipovali spíš na začínajícího vysokoškoláka, se na hřišti mění v zabijáka.

Hned ve svém prvním ročníku nabral 52 bodů a je nominovaný na nejlepšího nováčka soutěže.

Je oceňovaný především za svou komplexní hru.

Když má říct, z koho si bere příklad, začne chvalozpěv na klubového parťáka Hemského.

„Na ledě je Aleš úžasný, o tom snad nikdo nepochybuje. Měl sice pár zranění, ale pořád je naším lídrem,“ vypráví a zmiňuje výjimečnost českého kolegy.

„Je neskutečný, má tak rychlé ruce. Páni... Někdy se přistihnu, že při zápasech užasle sleduju ze střídačky, co zase udělá. Nevím, jestli se tohle dá naučit, s tím se musíte narodit. Aleš je jedinečný.“

Při nájezdech nebo tricích s kotoučem mu prý kanadský dravec přezdívaný iniciálami RNH nemůže konkurovat. Zároveň možná i tuší, co je část Hemského kouzla: Kraťoučká hokejka, poznávací znamení pardubického mága, s níž už nasázel tři góly i na letošním mistrovství.

„Když jsem ji poprvé viděl v kabině Edmontonu, nevěřil jsem, jak šíleně malá ta jeho hokejka je,“ přiznává NugentHopkins. „Jenom to dokazuje, jak je Aleš šikovný. Dokáže si díky té holi rychle stáhnout puk pod brusle.“

Kanada hraje svou skupinu v Helsinkách, s Čechy se může potkat nejdřív v případném semifinále. A zrovna tuhle možnost by edmontonský talent přivítal.

Rád by si totiž zkusil, jaké to je taky jednou stát proti Hemskému. Znamenalo by to, že oba celky přešly čtvrtfinále, což Kanada po dvou letech bez medaile zvlášť nutně potřebuje. „Ale letos tu máme dobrý tým. Chceme zlato,“ vyhlašuje Nugent-Hopkins.

Během svého prvního mistrovství zároveň sleduje výsledky Stanley Cupu. „Příští rok už chci být s Oilers u toho. Doufám, že nám to vyjde,“ zasní se.

Jestli mu přání vyjde, určitě mu k tomu výrazně pomůže i šikula Hemský.

USA porazilo Kanadu 5:4 v prodloužení
USA porazilo Kanadu 5:4 v prodloužení

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud