2. ledna 2015 • 11:27

Slováci dostali za odměnu mobily. A už se těší na duel s Českem

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 23:00 | Správně nažhavený tým se sebedůvěrou, spoléhající na brankáře s formou. Parta, která pod železnou disciplínou funguje jako zdravý organismus. Mužstvo, v němž nechybí hvězdy. Takoví jsou Slováci. Dnešní čtvrtfi nálový soupeř české dvacítky, tažený sparťanem Martinem Réwayem.



Základní zadání zvládli. Nemusejí se klepat o udržení elitní skupiny mistrovství světa jako spousta jejich předchůdců. I proto slovenští junioři, kteří v Montrealu šokovali sražením loňských šampionů z Finska, dostali na Silvestra mobily a tablety.

Tedy, své mobily a tablety, aby bylo jasno. Za odměnu se chvíli mohli podělit o radost se svými blízkými, jinak ve výpravě tradičně panuje železná disciplína kouče Ernesta Bokroše. Trenér známý z extraligy vždy od svých svěřenců komunikační prostředky vybere, aby se nerozptylovali.

Slovenské hvězdy

Martin Réway útočník, 19 let
Sparta Z extraligy známý bourák, který umí vymíchat kde koho a netrpí přehnaným respektem. Slovenský kapitán má volnost pro své výtečné ofenzivní schopnosti, v Montrealu dal hattrick Německu.

Denis Godla brankář, 19 let
Slovan Nadaný gólman menší postavy, který je na soupisce Slovanu pro KHL, ale dosud chytá za dvacítku ve slovenské extralize. Na turnaji je ve výtečné pohodě, nezlomilo ho ani střídání proti Kanadě.

Peter Cehlárik útočník, 19 let
Lulea Podobně jako se to děje v Česku, i on zvolil pro svůj rozvoj Švédsko. Statné křídlo hraje tamní nejvyšší soutěž stabilně už druhou sezonu, podle statistik je na tom podobně jako Jakub Vrána.

I tahle drobnost zabírá, pomohla grupě kolem kapitána Martina Réwaye podruhé za sebou do čtvrtfi nále turnaje, tentokrát proti Česku. „Pro mě to bude trochu specifi cké, ale sobě i spoluhráčům věřím,“ pravil Réway, autor hattricku proti Německu, jasný lídr mužstva a taky rodák z Prahy. „Cíl máme jasný, postoupit. Věříme si, protože v brance máme Denise Godlu, který je tu zatím náš nejlepší hráč,“ dodal sparťanský útočník.

Godla, devatenáctiletý člen kádru bratislavského Slovanu, zatím i přes porážky od Kanady (0:8) a USA (0:3) vskutku zažívá vydařený turnaj, Slováci se o jeho zákroky mohou opřít. „Cítím se fantasticky, všechno tu je, jak má. Jsme skvělý kolektiv, táhneme jeden za druhého,“ zmínil brankář.

Loni znamenala pro Slováky raritní účast ve čtvrtfi nále stop, sestřelilo je Švédsko. O medaile hráli naposledy v roce 2009, kdy sestava s Tatárem, Tyborem, Pánikem či Ďalogou skončila čtvrtá.

Sebevědomí Bokrošově partě před dnešním nočním střetnutím dodává výsledek z přípravy před turnajem, kdy Pastrňáka a spol. srazila 3:1. České výběry ovšem zároveň vyhrály všechna dosavadní střetnutí bývalých federálních partnerů na dvacítkách, celkem sedm partií během uplynulých 11 let. Slovensko vlastní jedinou medaili, bronz z roku 1999.

Základ jeho letošního celku opět tvoří junioři, kteří společně nastupují v domácí nejvyšší soutěži, tenhle systém na Slovensku funguje už od roku 2007. Tři členové reprezentace ovšem působí ve Švédsku. Útočná hvězda Cehlárik a bek Jaroš pravidelně nastupují za Luleu, střelec Lántoši za Västeras z nižší soutěže. Zajímavou postavou je i obrovitý forvard Radovan Bondra, vzdálený příbuzný bývalého kanonýra Petera Bondry. „Ani bych neřekl, že se jedná o nějak výjimečný ročník. Spíš se opravdu ukazuje síla tohoto týmu, partu tam prý mají opravdu super. A všechno na ledě táhnou výrazné individuality,“ potvrzuje i Stanislav Benčat, slovenský hokejový reportér. „Réway je totální šéf, druhý Žigo Pálffy,“ vyzdvihuje sparťanského šikulu.

Vrátí se ten do klubové kabiny jako triumfátor, nebo pokořený?

Silvestr? Po zápase s Ruskem na něj nebyla moc energie, řekl Pavel Zacha.
Video se připravuje ...

Tentokrát už budeme na Slováky lépe připravení, připomněl Klok prohru z přípravy.
Video se připravuje ...

Vstali jsme z mrtvých, radovali se hokejisté české dvacítky
Video se připravuje ...

Miroslav Svoboda: Kdybych nebyl nervózní, bylo by to špatně
Video se připravuje ...

Patrik Zdráhal: Zápas proti Rusku byl můj životní
Video se připravuje ...

Jsou to velcí bojovníci, pochválil reprezentant Vrána spoluhráče
Video se připravuje ...

 

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 1. • 23:00
Česká republika
Česká republika
0:3
ONLINE
2. ledna
23:00
Slovensko U20
Slovensko U20
Góly

Domácí:

Hosté: 18:46. Kabáč, 54:18. Cehlárik, 59:51. Réway

Sestavy

Domácí: Svoboda (Vaneček) – Klok, Němeček (A), Štencel, Mašín, Košťálek, Ščotka, Baránek – Kämpf (A), Vrána, Ondřej Kaše – Pastrňák, Zacha, Zdráhal – Mandát, Kubalík (C), Špaček – Voženílek, Růžička, Gorčík

Hosté: Godla (Okoličány) – Rosandič (A), Černák, Holenda, Jaroš, Hocheľ, Bačík, Jendroľ – Réway (C), Lantoši, Cehlárik – Koyš (A), Sukel, Skalický – Petráš, Bondra, Kabáč – Rehák, Šoltés, Paulovič

Rozhodčí

Gofman (RUS), Olenin (RUS) – Lazarev (RUS), Mills (CAN)

Stadion

Bell Centre, Montréal

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud