3. ledna 2018 • 15:40

Expert Sýkora: Jít přes Finy? Takové výsledky rozčílí sázkaře k smrti

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před šampionátem hokejoví reprezentanti do 20 let schytali výprask od Kanady 0:9, výhra nad Rusy v prvním duelu MS v Buffalu ovšem prokázala, že na nich zámořská facka nezanechala stopy. V nedávném debaklu nyní Marek Sýkora vidí dokonce jistou pomoc do čtvrtečního semifinále (v noci ze čtvrtku na pátek od 2.00 SEČ) s hráči Javorového listu.



Uznávaný hokejový expert věří, že Kanaďané Pešánův soubor podcení. „Dobré je, že jsme s nimi prohráli 0:9 v přípravě, v hlavách Kanaďanů to musí nutně zůstat. Divil bych si, kdyby je to aspoň trochu nepostihlo. Tohle myslím funguje celosvětově. A kdyby s námi nechytili začátek, nezačali naplno, mohli by se do toho pak ztěžka dostávat,“ odhaduje bývalý renomovaný kouč pro iSport.cz.

Vstup mezi elitní světový kvartet po třinácti letech někdejší kouč dvacítky vnímá jako skvělý počin. „Pro náš hokej, pro všechny fanoušky je to bezvadná zpráva, super impuls,“ soudí. „Turnaj sleduju, na juniorský hokej se pěkně dívá, je to živý, čtvrtfinále jsem silně prožíval.“

Duel s Finy (4:3n) byl nervydrásající, Češi srovnávali až v závěrečné power-play, posléze přežili nastavení, aby dominovali v penaltách.

Svým způsobem si za vyřazení mohli Seveřané sami. „Finové byli lepší, vypadali lépe, ale platilo tady to klišé, že jsme si za tím víc šli. Finové byli hokejoví, hráli s pukem, stříleli, ale byli u toho studení. Až moc profi na svůj věk,“ líčí Sýkora svůj pohled, zdaleka ne ojedinělý.

Zbývající program
MS do 20 let
Čtvrtek 4. ledna:
18:00 o udržení - 2. zápas: Dánsko - Bělorusko
22:00 semifinále: USA - Švédsko
Pátek 5. ledna:
02:00 semifinále: Česko - Kanada
18:00 o udržení - případný 3. zápas: Bělorusko - Dánsko
22:00 o 3. místo.
Sobota 6. ledna:
02:00 finále

Mírný favorit ze Skandinávie ostrouhal, což Marek Sýkora kvitoval nejen z toho důvodu, že profitovali jeho krajané. „Zafungoval ten faktor, který řada profíků nevypustí z pusy. Tím, jak utkání dopadlo, že nevyhrál lepší, sport láká. Nedopadlo to tak, jak to bylo nalajnovaný. Proto jsou kolikrát na smrt rozčilení sázkaři, kterým nevyjde tiket,“ pousmál se 69letý odborník. „Tahali jsme za kratší konec, byli jsme horší, nakonec vyhrajeme… V tom je ta krása!“

Onu krásu měl na svědomí zejména brankář Josef Kořenář, jenž celkem čelil šesti desítkám střel. „Nechci vyzvedávat hráče, každý hokejový příznivec ví, o koho jde. Samozřejmě, že na prvním místě je gólman. Nasazení Kořenáře bylo šťastným rozhodnutím. Po kritice, která se na brankáře valila ze všech stran, zachytal výborně,“ ocenil.

Viděl ovšem i nedostatky. „Trochu mi přišlo, že nám dělá problém rozehra, zapříčiněná tím, že na beku máme leváky. Puk si přendávali na bekhend, kvůli čemuž byla naše rozehra mizerná. Tahle manipulace dovolovala Finům rychle vstoupit do pásma,“ všiml si.

Jak teď dál? Stačilo by zopakování úterního výkonu na kanadské dominátory? „Nestačilo,“ odpovídá Sýkora lakonicky. „Je zapotřebí být ještě lepší, nebojím se říci excelentní. Hlavně v obraně to z naší strany musí být precizní, čtvrtfinálovému soupeři jsme umožnili hodně šancí. Kanaďané jsou favorit, našim klukům bych však postup hrozně přál,“ bude zase fandit u televize.

Zadina po vítězství nad Finy: Jsme šťastní, vítězství jsme si zasloužili
Video se připravuje ...

Kristian Reichel: Chtěl jsem na nájezdy jako první, táta jel v Naganu taky hned na úvod
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud