3. ledna 2018 • 04:59

Hadamczik žasl nad gólmanem: Kořenář chytal jako Hašek v Naganu!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední česká medaile z mistrovství světa hráčů do 20 let je zhruba jako dobré archivní víno. Třináctileté… Podpis pod ním nese Alois Hadamczik, zkraje roku 2005 tým kolem Rostislava Olesze, Romana Červenky nebo Petra Vrány vydřel v Grand Forks bronz. Od té doby ani ťuk. Až letos to může vyjít. Pokud tedy Josef Kořenář bude dál předvádět kouzla jako v úterním čtvrtfinále s Finy (4:3n). „Chytal fantasticky, klobouk dolů. Už dlouho jsem neviděl takový výkon,“ pronesl Hadamczik v rozhovoru pro středeční deník Sport.



Borce z prvoligových Benátek dosud moc neznal, o to větší překvapení devatenáctiletý Kořenář Hadamczikovi připravil. A nejen jemu… „Když máte v bráně Haška, musíte vyhrát, to je jasné,“ usmál se Hadamczik, jenž sledoval přímý televizní přenos.

„Trenéři do nejtěžšího duelu vybrali správného gólmana, byl to od nich dobrý tah. Škarek má sice více zkušeností, ale tahle volba vyšla. Ačkoli dostal tři góly, z mého pohledu neudělal jedinou chybu,“ žasl bývalý trenér národního týmu.

Kořenářovi věřil i v nájezdech. „S penaltami dohromady šlo na něj za zápas kolem šedesáti střel, to byla paráda, co předvedl. V nájezdech korunoval svůj výkon, hodně si vyjížděl, metr před brankovištěm, překvapilo mě, že na něj Fini nezkoušeli blafák, ale stříleli.“

Kořenářova práce vynikla i kvůli tomu, že jeho spoluhráči se vepředu nedokázali udržet na puku, navrch měli Seveřané. „Moc dobře vím, jak je čtvrtfinále psychicky náročné, ale zarazilo mě to. Byli jsme takoví ustrašení. Každopádně, to už je teď jedno, vyhrálo se. I díky odvaze za stavu 2:3, kdy jsme do toho šlápli, šli jsme si za vyrovnáním. Bruslili jsme, napadali, byla to z naší strany nejlepší fáze v utkání. Pak se k vám spíš otočí štěstí v podobě gólu. Ale znovu, jsem nadšený z gólmana, nadšený…“ pokračoval Hadamczik.

Kristian Reichel: Chtěl jsem jet jako první, táta jel v Naganu taky hned na úvod
Video se připravuje ...

Slova chvály měl i pro další hráče, zejména pro Kristiana Reichla a Filipa Zadinu. „Mladý Alby se šíleně zlepšil, obrovsky. Líbil se mi také Zadina, samozřejmě Nečas nebo Kurovský, excelentně to bruslí kapitánovi Zacharovi, je silný na puku. A Hájek v obraně je náš suverénně nejlepší bek, pochválit ale musím i mladého Galvase,“ vyjmenoval české lídry.

Právě na Reichlovi nebo i Zadinovi je vidět, jak moc jim pomohlo, že z tuctového domácího prostředí vyrazili do zámoří, do nabité světové konkurence. „Jednoznačně. Oba už sice naskakovali v dospělé extralize, ale takhle nahoru je dostalo až zámoří. Naše juniorská extraliga nemá kvalitu, nemá tempo, ani nemůže mít při tak obrovském počtu účastníků. To je na dlouhou debatu, nechme to na jindy, teď se těšme mistrovstvím světa,“ vyhlíží Alois Hadamczik semifinále, v němž Češi narazí na vítěze duelu Kanada-Švýcarsko.

Zadina po vítězství nad Finy: Jsme šťastní, vítězství jsme si zasloužili
Video se připravuje ...

Rozhovor s Aloisem Hadamczikem čtěte ve středečním deníku Sport

Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Titulní strana středečního vydání deníku Sport Titulní strana středečního vydání deníku SportFoto sport


Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vše o MS v hokeji do 20 let najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud