5. ledna 2009 • 23:51

Slováci na bronz nedosáhli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ruska zdolali v duelu o třetí místo na mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Ottawě Slovenko 5:2 a obhájili tak bronz z minulého světového šampionátu v Česku.



Sborná si alespoň trochu spravila chuť poté, co v semifinále s Kanadou ztratila pět sekund před koncem vedení a prohrála na nájezdy. Slováci sice na stupně vítězů nepronikli, ale i tak dosáhli nejlepšího umístění od roku 1999, kdy skončili třetí.


Po opatrném začátku se dočkali vedení favorizovaní Rusové. V 5. minutě vyhráli vhazování v útočném pásmu, Korostin našel bekhendem před brankou volného Černova a slovenský hrdina šampionátu Janus kapituloval. Vzápětí mohl vyrovnat po spolupráci Viedenským třinecký útočník Pánik, ale Želobňuka nepřekonal. Slováci pak třikrát faulovali, ale ubránili se i v 18 vteřin trvajícím oslabení tří proti pěti. Sami pak početní výhodu v závěru úvodní části ve vyrovnání nedokázali proměnit.

Na začátku druhého dějství si Slováci vynutili dva fauly, ale neprosadili se ani v 33 sekund trvající výhodě dvou mužů v poli. A Rusko hned v plném počtu podruhé udeřilo. Gončarov po návratu z trestné lavice převzal přihrávku do sóla od Dadonova a ruský obránce zakončil únik úspěšným bekhendovým blafákem. V 30. minutě mohl skórovat dokonce v oslabení Andronov, ale Janus svůj tým podržel.

Slováci se dočkali snížení 12 vteřin po skončení přesilovky, kdy propálil Želobňuka od modré čáry bek Štajnoch. Tým kouče Mikeše pak přečkal oslabení a v 34. minutě promarnil velkou šanci na vyrovnání Tatár. Na druhé straně měl možnost Kljukin a 32 vteřin před koncem druhé třetiny pojistil vedení Rusům kapitán Filatov, jehož první pokus zblokoval obránce Deyl, ale druhou střelou už talent patřící Columbusu zamířil přesně.

V závěrečném dějství nepřinesly Slovensku naději ani dva pokusy střelce Tatára a pojistku přidal favorit v 52. minutě po chybě Brejčáka. Puku se zmocnil Filatov a zkušené skóroval. Připsal si tak svou osmou trefu na turnaji, přičemž pět z nich v součtu s utkáním v základní skupině vstřelil Slovensku. Kouč Mikeš sáhl při přesilovce téměř čtyři minuty před koncem v power play a Tatár svým sedmým gólem na turnaji zkorigoval stav, ale poslední slovo měl 113 vteřin před koncem při další hře bez brankáře Kugryšev.

Rusko - Slovensko 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Černov (Korostin), 26. Gončarov (Dadonov), 40. Filatov (Gračev, Tokranov), 52. Filatov, 59. Kugryšev (Černov, Kulikov) - 31. Štajnoch (Tatár, Pánik), 58. Tatár (Štajnoch). Rozhodčí: Muylaert, Pellerin - Losier (všichni Kan.), Takula (Švéd.). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 18.763.

Sestavy:

Rusko: Želobňuk - Gončarov, Pašnin, Čudinov, Tokranov, Kulikov, Vojnov, Golovkov - Dadonov, Kljukin, Klopov - Filatov, Gračev, Andronov - Korostin, Černov, Kugryšev - Komaristyj, Petrov. Trenér: Sergej Němčinov.

Slovensko:
Janus - Štajnoch, Ďaloga, Brejčák, Deyl, Valach, Vizváry - Bezák, Kytnár, Tybor - Mertel, Rusnák, Molnár - Vyletelka, Kopecký, Hrivík - Tatár, Viedenský, Pánik. Trenér: Štefan Mikeš.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Play off
Články odjinud


Články odjinud