25. dubna 2013 • 09:52

První ztráta z NHL: obránce Filip Kuba nepojede na MS, musí na operaci

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne zrovna povzbudivá zpráva přichází z Floridy, bek tamních Panthers Filip Kuba podle všeho nedorazí na mistrovství světa do Stockholmu. Informace ze zámoří hovoří o tom, že se 36letému obránci zhoršil stav pochroumaného kolene a bezprostředně po klubové sezoně se má zkušený obránce podrobit operativnímu zákroku.



Robustní zadák měl patřit ke stěžejním defenzivním oporám týmu Aloise Hadamczika na blížícím se šampionátu, kteří Češi odstartují příští pátek proti Bělorusku. S Kubou se počítalo jako s jedním ze čtyř posil z NHL, v záměrech kouče reprezentace figurují ještě Jan Hejda (Colorado), Zbyněk Michálek (Phoenix) a Ladislav Šmíd (Edmonton).

A zcela vyloučena ještě není ani účast Marka Židlického z New Jersey, v jeho případě Hadamczik mocně doufá, že původní plán necestovat na MS kvůli absenci nového kontraktu v NHL, přehodnotí.

Filip Kuba startoval na třech světových šampionátech, v roce 2001 byl u toho, když Češi v německém Hannoveru dokonali zlatý hattrick. Téměř dvoumetrový hokejista vlastní i bronz z olympiády v Turíně 2006.

Národní tým hokejistů odcestuje do Stockholmu ve středu 1. května, ještě předtím absolvuje Czech Hockey Games v Brně, prvním dnešním soupeřem ve vyprodané Kajot Areně budou od 18 hodin Finové.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud