8. května 2013 • 09:48

Atmosféra v týmu? Tragická není, říká Koukal a doufá v obrat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekání na premiérový start na mistrovství světa skončilo pro hokejového útočníka Petra Koukala stejně jako před rokem po třetím zápase. Světový šampion z roku 2010 již potřetí za sebou odcestoval na vrcholný turnaj sezony s tím, že neměl jistotu, že zasáhne do hry. Před dvěma lety v Bratislavě se na soupisku nedostal, loni i letos ve Stockholmu ano.



"Trenér se mě už v Brně ptal, jestli jsem ochotný jet za téhle situace. Věděl jsem, do čeho jdu. Loni jsem zažil to stejné. Věděl jsem, že budu čekat a uvidíme, co bude," uvedl třicetiletý Koukal, který se od kouče Aloise Hadamczika dozvěděl, že dostane šanci, krátce po pondělní prohře se Švýcarskem. "Samozřejmě, že jsem rád. To bych kecal, kdybych řekl, že ne," přiznal.

Reprezentace prohrála dva z dosavadních tří zápasů na MS a už si nemůže dovolit klopýtnout. Bezpodmínečně potřebuje ve čtvrtek porazit Dánsko a o den později uspět proti Slovinsku. "Teď už bude každý zápas klíčový. Týmu to nevyšlo podle představ, musíme to nějak změnit, aby se začalo vyhrávat. Úkol je jednoduchý," řekl Koukal.

Podle útočníka ruského Nižněkamsku ale tým nepropadá skepsi, nálada je dobrá. "Každý z kluků už něco odehrál, takže ví, jak se chovat nebo co dělat. Atmosféra není tragická, ale není ani taková, že bychom juchali. Něco neutrálního," řekl.

Národní tým není v podobné situaci v posledních letech poprvé. Před třemi roky reálně hrozilo, že Češi poprvé v historii nepostoupí do čtvrtfinále a nakonec šampionát vyhráli. "Spíše bych řekl, že to bylo plus mínus stejné jako loni. Taky jsem šel do hry po třech zápasech a měli jsme za sebou prohru se Švédy, jednu výhru a výhru na nájezdy. Přirovnal bych to k situaci loni, do Německa to má ještě daleko," podotkl Koukal.

Co zlepšit, aby národní tým začal vyhrávat, rodák ze Žďáru nad Sázavou moc specifikovat nechtěl. "Kdybych znal recept, tak ho znají i trenéři a celý tým," pousmál se Koukal. "Třeba proti Švýcarům jsme ale šance měli, oni hráli strojově. Jednoduchý hokej. Myslím si, že se od nich musíme ponaučit a hrát šedesát minut jako partii. A ne, že v každým střídání tam půjdeme a budeme chtít dávat góly. Musí se čekat na chybu soupeře a může být klidně deset minut, kdy nebudeme mít střelu, ale soupeř taky nesmí mít žádnou. Musíme čekat na jednu šanci a tu využít," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud