16. května 2014 • 18:00

Hrát na MS? Nedovedu si to teď představit, omlouvá se Krejčí

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdykoli to šlo, sebral se a přiletěl. David Krejčí si v minulosti poctivě plnil reprezentační „povinnosti“. Letos poprvé nabídku trenéra odmítl. Z vyřazení ve Stanley Cupu je psychicky vyždímaný natolik, že se Vladimíru Růžičkovi omluvil. „Nedokážu si představit, že bych hned teď mohl přepnout a skočit rovnýma nohama do jiného turnaje. Do play off s Bostonem jsem dal celý srdíčko, všechny svoje síly a ty teď momentálně žádné nemám,“ prohlásil elitní centr Bruins pro iSport.cz.



„Česko miluju, když to šlo, vždycky jsem mu přijel pomoci, ale zrovna teď to nepovažuju za reálné. Neumím ze dne na den to zklamání v sobě zadusit, musí to ze mě pozvolna vyjít ven,“ dokládá, že se ze středeční konečné v play off bude dlouho vzpamatovávat.

A upřímně se pozastavuje nad tím, že v sobě mentální energii našel pittsburský Jevgenij Malkin, jenž rovněž těžko přijímal konec jízdy play off po čtvrté porážce od Rangers. Ruský obr do Minsku letí. „Dost dobře nechápu, že to zvládne. Že mu jde zahodit všechny negativní pocity, sbalí se a letí do Evropy hrát,“ podivuje se David Krejčí.

Ten ze sebe setřásává rozčarování z neúčasti svého klubu v semifinále Poháru, navíc se musí vyrovnávat s kritikou vlastní osoby. Jako režisér první formace Bostonu střelecky selhal, ve dvanácti utkáních se nedokázal v koncovce prosadit, z play off odešel s neobvyklou bilancí 0+4.

U Krejčího se jedná o skutečně nevšední numera, vždyť v bitvách o Stanley Cupu na jaře 2011 a 2013 ovládl celou produktivitu a jednou i pořadí kanonýrů.

„No, je to špatný,“ pravil sklíčeně do telefonu. „Jednak z toho důvodu, že jsme vypadli a pak i proto, že jsem za celé play off nedal gól. Nahrnulo se toho na mě trochu víc. Nejhorší to bylo ve středu, doma jsem si vzal pár prášků na spaní, ale nepomohly mi, pořádně jsem nezabral, usnul jsem až kolem páté ráno. Potřebuju se teď od hokeje odstřihnout, přijít na úplně jiný myšlenky. Snad se potvrdí, co se říkává, že čas hojí všechny rány,“ doufá.

Má na to pár týdnů, pak totiž přijdou na řadu i mnohem pozitivnější a milejší starosti. Třeba svatba s půvabnou přítelkyní Naomi, přípravy na ní jsou v plném proudu. „Běží naplno už pár měsíců,“ přikyvuje Krejčí. „Naše rodina i moji kamarádi nám hodně pomáhají. Celé se to trochu táhlo tím, že snoubenka neumí česky a moje rodina zase ne tak dobře anglicky, čili všechny debaty šly přese mě. Ale zbývá doladit už jen detaily, všechno běží podle plánu.“

Sláva ženicha s nevěstou se uskuteční v rodném městě posledního držitele Zlaté hokejky. „Svatba proběhne na hradě ve Šternberku. Takhle si to přála i přítelkyně,“ tvrdí David Krejčí.

Obsáhlý rozhovor s Davidem Krejčím čtěte v sobotním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud