Zdeněk Janda
8. září 2014 • 12:30

VIDEO: Kohák a školák. Takhle se točil spot pro hokejové MS

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu šest let, jmenuje se Adam Seidl a během podzimu určitě vtrhne do povědomí nejen hokejových fanoušků. Právě tenhle školák je hlavní hvězdou spotu, který bude od listopadu propagovat domácí hokejový šampionát. Upoutávky, která se točila včera v Praze a deník Sport byl u toho, se ujal režisér Jakub Kohák.



Na obličeji české vlaječky. Žádný nesmělý výraz. Naopak úsměvy. Šestiletý Adam Seidl si během filmování nepočínal vůbec vyjukaně.

„Natáčím už od dvou let,“ vysvětlil klučina, proč se před kamerou cítí přirozeně. Naposledy se objevil ve filmu Tři bratři, jenž vzešel z dílny otce a syna Svěrákových. Tentokrát bude čerstvý školák hrdinou spotu, jenž bude zvát na hokejový šampionát.

VIDEO: Takhle se točil spot pro hokejové MS v Praze a Ostravě

Kohák točil spot k hokejovému MS
Video se připravuje ...

„Je to takový tklivý příběhem melancholického charakteru o chlapci, který i když je dobře živený, tak ještě nedorostl do takové výšky, z které vidí to, co dospělý člověk. Což ho trošku limituje. Takže se tak nějak potlouká životem, než přijde sem… A to teprve uvidí!“ popisuje Jakub Kohák s nádechem svého typického humoru klip, jenž bude veřejnosti představený během listopadu.
„Bude součástí kampaně, která má podpořit prodej vstupenek,“ vysvětlila Martina Kučerová, tisková mluvčí šampionátu.

Tenhle spot vychází z celkové marketingové strategie, která je zaměřená na děti a rodiny. Proto příběh kluka, jenž právě ve vrcholné sportovní akci najde zalíbení. „Na mistrovství už se hodně těším,“ řekl školák skupince novinářů.
A co se mu během filmování nejvíc líbilo? „To bylo to, když do tramvaje při natáčení omylem nastoupila jedna paní. Divila se, kde je a že nezastavujeme,“ smál se Seidl.

Adam Seidl novinářům sdělil, že se na mistrovství už těší.
Adam Seidl novinářům sdělil, že se na mistrovství už těší.

A co naopak bylo to nejhorší? To chvilku váhal. Pak se k němu naklonil Kohák a zašeptal: „Jak jsi sbíral ty vajgly, ne?“ A pak za něj popsal, jak malý Adam sám z vlastní iniciativy na tramvajové zastávce před natáčením spolehlivě vysbíral všechny nedopalky.

Kohák je na roztrhání. V poslední době se objevuje nejen v nejrůznějších komerčních reklamách, ale i ve sportovních spotech. „Jo, mám toho dost. A to nejen v poslední době. A do toho ještě nejrůznější potulka, příživnictví, občas i výtržnictví…“ říkal svým neodmyslitelným hlubokým hlasem populární herec a režisér.

Hokejové prostředí je mu dobře známé, s řadou hráčů se skvěle zná. Také proto se rád ujal režírování klipu, jenž bude jednou ze znělek turnaje. „Tohle jméno nabídla reklamní agentura. A my jsme hned souhlasili. Protože jsme rádi, že můžeme spolupracovat jen s těmi nejlepšími,“ řekla Kučerová, proč organizační výbor sáhl ke Kohákovi.

V klipu se vedle profesionálních komparzistů objevují v této roli i dobrovolníci, kteří se potom budou podílet na organizaci turnaje.

„Asi dvě třetiny komparzu jsou právě oni. Oslovili jsme je, jestli by do toho nešli. A jsme rádi, že souhlasili,“ dodala tisková mluvčí ostře sledovaného šampionátu, jenž se od prvního do sedmnáctého května odehraje v Praze a v Ostravě.

A Kohák doufá, že se vedle role režiséra objeví i přímo na ledě. „S trenérem Vláďou Růžičkou jsme o tom ještě nemluvili, ale předpokládám, že se ozve. Je to ale otázka financí, za kvalitního útočníka přeci svaz bude muset něco zaplatit. Tak si počkejme,“ žertoval šéf spotu.

Organizátoři věří, že právě i tahle netradičně pojatá upoutávka lidi zaujme a po vstupenkách se jenom zapráší.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud