26. dubna 2016 • 15:43

Pastrňák poprvé v nároďáku. Před bojem o MS si střihnul hokejbal

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finalisté z KHL v posledních dnech odpočívali, jiní se věnovali rodinám. Trochu jinou přípravu na boj o nominaci na hokejové mistrovství světa zvolil David Pastrňák – o víkendu si v Praze zvládl zahrát hokejbalový zápas. Nastoupil za Karvinou v extraligovém duelu proti Kovu Praha a v dobré náladě se dnes připojil k národnímu týmu na srazu ve Znojmě, kde hokejisté sehrají ve středu a v pátek jedny z posledních prověrek proti Švédsku.



„Hokejbal jsem hrával asi čtyři roky, kromě loňského léta, kdy na to nebyl z nějakého důvodu čas. Hodně se tam běhá, nevidím na tom nic špatného. Dobře jsem si zatrénoval,“ hlásil na srazu s úsměvem od ucha k uchu Pastrňák .

Do sestavy Karviné naskočil v zápase v Praze, kde se po návratu ze zámoří připravoval. „Mám tam spoustu kamarádů a hokejbal si vždycky rád zahraju. Je to super sport i výborná příprava v létě na zimu,“ vysvětloval malou odbočku na beton a hraní s míčkem místo puku útočník Bostonu. Porážka Karviné 3:4 po nájezdech mu náladu nezkazila. „A já? Nula bodů, mínus jedna,“ hlásil se k osobní bilanci v utkání skupiny play out.

Na ledě zůstal po skončení základní části v NHL ještě několik dní v Bostonu, kde chodil trénovat třeba i s útočníkem Bradem Marchandem, dalším z účastníků mistrovství světa. Pastrňák nominaci stejně jako další hráči na znojemském kempu jistou nemá, ale rýsuje se před ním možnost zahrát si v jednom útoku se zámořskými posilami, tedy i s centrem Tomášem Plekancem. To by pro něho byla velká zkušenost.

Český útočník David Pastrňák si v rámci přípravy zahrál hokejbal
Český útočník David Pastrňák si v rámci přípravy zahrál hokejbal

„Je mi ale jedno, s kým budu hrát. Já nejsem trenér. Musím se soustředit, abych se rychle adaptoval, zvykl si na hraní na širším kluzišti. Pak to bude dobré,“ pokrčil rameny 19letý útočník.

Na středeční debut v seniorské reprezentaci se těší. V hledišti bude mít maminku, přijedou se podívat i kamarádi. „Zatím nervozitu nepociťuju. Jsem plný očekávání, těším se na trénink, na zápas. Bude to něco nového,“ vyhlíží.

Poprat se o nominaci na mistrovství světa bere jako možnost splnit si jeden ze svých hokejových snů. Především byl rád, že v Bostonu prošel zdravotní prohlídkou, protože během sezony ho potkala některá zranění. „Nakonec jsem zdravý a můžu si ten svůj sen splnit. Vždycky jsem si přál hrát za nároďák,“ přiznal.

O tom, že by si případným zraněním během hokejbalu mohl šanci zhatit, o víkendu neuvažoval. „Hokejbal je skoro bezkontaktní sport. Navíc, co v dnešní době není riskantní?“ otázal se.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud