4. května 2016 • 11:11

Češi jedou na MS bez jedničky. Nechtějí opakovat chybu se Salákem

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalitní gólman je základ úspěchu. Český tým se téměř vždy mohl spolehnout na oporu v brance. Na světovém šampionátu v Rusku ale bude situace jiná. Trenéři českého reprezentačního výběru doufají, že budou mít opory rovnou dvě. Vůbec se totiž netají tím, že zvláště na začátku turnaje zápasovou zátěž rozloží rovnoměrně mezi Dominika Furcha a Pavla Francouze.



Zdá se to jako logický krok. Oba gólmani v přípravě podávali hodně vyrovnané výkony. Trenér Vůjtek navíc na turnaji nemůže počítat s pomocí brankářů z NHL. Petr Mrázek se dopředu omluvil. Čyřiadvacetiletý gólman nemá v NHL smlouvu na příští sezonu a nechce start na šampionátu riskovat. Ondřej Pavelec a Michal Neuvirth neprošli lékařskými prohlídkami ve svých klubech.

„Nechceme stanovit jasnou jedničku. Oba v přípravě předváděli obdobné výkony. Ten turnaj je tak dlouhý, že dost příležitostí dostanou oba dva a pak se uvidí, kdo si líp povede,“uvedl asistent trenéra Josef Jandač .

Trenéři zkrátka nechtějí odkrýt své karty dopředu. I proto stále není jasné, kdo v pátek nastoupí v úvodním utkání MS proti domácímu Rusku. „Vůbec o ničem nevíme. V utkání s Kanadou jsme se o čas v brance férově podělili a teď se uvidí, kdo na turnaji začne,“ řekl po utkání s Kanadou Dominik Furch , jenž za třicet minut v brance inkasoval jeden gól z hole hvězdného Kanaďana Connora McDavida.

Furch: Úroveň kanadského týmu je vyšší než v KHL
Video se připravuje ...

Podle slov asistenta trenéra Josefa Jandače se trenéři chtějí poučit z loňského šampionátu v Praze. Na něm startoval Alexandr Salák jako jasná jednička, ale už v průběhu druhého utkání s Lotyšskem ho vystřídal Ondřej Pavelec, který už jej do branky za celý turnaj nepustil.

„Nechceme udělat takovou chybu jako v loňském roce, kdy byl Saša Salák určen jako jednička týmu a pak celý turnaj nakonec dochytal Ondra Pavelec. Necháváme si v tomhle radši trochu dveře otevřené,“ řekl už před úterním utkáním s Kanadou bývalý trenér pražské Sparty. 

Koukal po prohře s Kanadou: V přesilovkách byl rapidní rozdíl
Video se připravuje ...

Jandač: Na přesilovce chyběli Červenka s Kovářem
Video se připravuje ...

Více o mistrovství světa v Rusku 2016 čtěte zde>>>

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud