Petr Dias
2. května 2018 • 20:30

Česká hvězda dánské ligy o MS: turnaj v zemi, kde jsou příliš drahé obědy

Autor: Petr Dias
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to poprvé a velkolepé. Dánsko bude premiérově hostit světovou smetánku a podle toho vypadá hokejový apetit. Vstupenky po desítkách a stovkách mizí, horečka před mistrovstvím světa stoupá. „Hlavně v hokejových kruzích to pořádně žije,“ potvrzuje Jan Dalecký, český útočník z nejúspěšnějšího dánského klubu Herningu. Právě tady se odehraje jedna za skupin šampionátu, navíc s atraktivním menu. Vedle ostře sledované domácí reprezentace se ukážou oba zámořské výběry. Bývalý forvard Kladna se mimo jiné rozpovídal i o úrovni dánské ligy, životním stylu či o tom, jak těžko se čeští hokejisté v severské soutěži prosazují.



Mistrovství světa je pro Dány výjimečná událost, která překope zavedené pořádky. Žebříčku nejpopulárnějších sportů jasně vládne fotbal, který ještě stíhá házená. Teprve pak se dostane na hokej. To se ale má změnit.

„Na turnaj se všichni tady pečlivě připravují,“ přikyvuje Dalecký. „Nebude to takové jako v Praze, ale je to jejich první mistrovství, takže berou organizaci hodně vážně.“

Servis chystají Dánové špičkový. A nejen pro hráče, také fanoušci si přijdou na své. Nebude to sice levná záležitost, dánské prostředí patří v Evropě k těm vůbec nejdražším, nicméně za kvalitu se platí. „Co vím, tak třeba ubytování je už hodně vyprodané,“ říká bývalý kladenský útočník, který si jako mladík zahrál i vedle legendy Jaromíra Jágra . „Dokonce i byty, v nichž bydlíme my, cizinci, se budou pronajímat.“

Nápor se očekává ze dvou směrů: ze Skandinávie a po olympijském zázraku i z Německa. Tahle skupina má mezi návštěvníky dominovat. Hlavní pozornost místní logicky směřují k dánskému výběru, který si myslí na historický průlom.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud