31. května 2011 • 19:52

Krupp u Němců končí, nahradí ho Švýcar Kölliker

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem hokejistů Německa se stal Švýcar Jakob Kölliker. Bývalý obránce převezme mužstvo po Uwem Kruppovi, jenž se stal hlavním koučem Kolína nad Rýnem a německá hokejová federace mu neumožnila, aby vedle klubu zároveň trénoval i národní mužstvo.



Nástup Köllikera, který patřil k hlavním kandidátům na uvolněný post po úspěšném Kruppovi, potvrdil médiím šéf německé hokejové federace Uwe Harnos.

Sedmapadesátiletý Kölliker, který je od roku 2007 členem Síně slávy IIHF, odehrál za Švýcarsko 213 mezistátních utkání a zúčastnil se olympijských turnajů v letech 1976 a 1988. V roce 1993 ukončil aktivní kariéru, posléze trénoval švýcarské kluby Biel a Langnau, působil také jako asistent u švýcarské reprezentace.

"Výzva na takovéto úrovni je vždy vzrušující," připustil Kölliker svůj zájem o post hlavního kouče Německa v průběhu světového šampionátu na Slovensku, kde Německo skončilo sedmé.

Navázat na Kruppovu práci pro něho nebude snadné. Na domácím šampionátu v minulém roce skončili Němci pod Kruppovým vedením překvapivě dokonce čtvrtí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud