František Suchan
17. prosince 2011 • 09:15

Stát, nikam! Nakládala nechtěli pustit do Ruska, přitom hraje v Ufě

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO – Všechno, jen ne klid a bezproblémová příprava na dnešní partii s Finskem. Česká reprezentace po včerejším příletu do Moskvy musela v první řadě válčit s nenadálými komplikacemi. Hned na letišti úředníci zastavili beka Jakuba Nakládala kvůli špatným vízům, hráčům se potom v obřích zácpách zpozdily výstroje.



Stát, nikam. S tímhle vás nemůžeme pustit. Rutinní, leč pečlivá kontrola dokladů na letišti Šeremetěvo znamenala nepříjemné překvapení pro Jakuba Nakládala.

Čtyřiadvacetiletý bek, který nedávno přestoupil z Pardubic do Ufy, zůstal trčet před přepážkami, zatímco zbytek české výpravy na Channel One Cup se bez problémů prošoural kolem okének.

Na území Ruska, kde paradoxně na klubové úrovni obránce působí, měl zakázaný vstup. Za všechno mohla špatná víza...

„Perfektní den. Popletli to v Ufě. Přitom jsem se jich ještě ptal, jestli je všechno v pořádku,“ vzkázal Nakládal nějaké čtyři hodiny po příletu, když stále zůstával na letišti a čekal, než organizační pracovníci reprezentace spolu s českým konzulem situaci vyřeší.

Obránce měl totiž v pase pouze jednorázové vízum, které mu v říjnu jeho nový zaměstnavatel zařídil. Při návratu do Česka a opětovné cestě do Ruska ale potřeboval jiný druh. Proto ten problém.

Nakládalovy pasové patálie. Obránce měl špatné vízum, do Ruska ho nechtěli pustit
Video se připravuje ...

Zatímco ostatní spoluhráči sbírali tašky z pásu v příletové hale a místy z legrace, místy v údivu trousili poznámky na Nakládalovy patálie, důrazný zadák si pokorně sednul před letištní celnicí s pohledem upřeným na mobil. A zůstal tam.

„Tak už jedeme na hotel,“ hlásil přes všechny těžkosti s úsměvem až ve čtvrt na deset večer, po více než pěti hodinách vyřizování a papírování.

O moc poznatků z týmové přípravy ale nepřišel. Trénink, naplánovaný v aréně Chodynka na sedmou večerní, totiž zhatily tradičně neprodyšné moskevské zácpy. Zatímco hráči dorazili do kabiny s odřenýma ušima na čas, auto s jejich výstrojemi skončilo daleko za nimi. Na led se tak nakonec vypravilo sklouznout alespoň sedm hokejistů, bagáž jim dorazila s hodinovým zpožděním.

I přes tyto těžkosti hodlá Alois Hadamczik dnes v 15.00 českého času (PP ČT4) vypravit do akce proti Finům nažhavený soubor. Tak, aby mužstvo odčinilo své čtvrteční domácí zaváhání se Švédskem, do Channel One Cupu totiž Češi vstoupili porážkou 1:2.

„V sobotu potřebujeme dobrý pohyb, nasazení, bruslení. Musíme být aktivní v obraně a chodit do protiútoků,“ nabádal kouč.

V Rusku hraje na klubové úrovni, ale tentokrát tam nesměl. Nakládal se utkal s úřednickým molochem
V Rusku hraje na klubové úrovni, ale tentokrát tam nesměl. Nakládal se utkal s úřednickým molochem

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud