4. listopadu 2013 • 18:40

Další komplikace? Start Červenky na Karjale je vážně ohrožený

Autor: Martin J. Křížek, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUÁLNÍ SOUPISKA | Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik sbírá před druhým turnajem seriálu Euro Hockey Tour omluvenky kvůli zranění jako na běžícím pásu. A možná bude muset evidovat další. Roman Červenka sice přicestoval  na sraz týmu do pražské Tipsport areny, ale kvůli problémům se zády netrénoval. O tom, zda do Finska odcestuje, se rozhodne v úterý.



Už okolo půl páté informoval Hadamczik přítomné novináře o Červenkově zranění. „Čekáme na příchod fyzioterapeuta Michala Truce, který nám k Romanově zdravotním stavu řekne víc,“ sdělil ještě před úvodním tréninkem. „Ráno byl na magnetické rezonanci. Ta dopadla sice dobře, ale i když nechci být skeptik, jeho start je vážně ohrožen,“ věštil kouč národního týmu, který slíbil, že se o osudu hráče rozhodne ještě v pondělí.

Nakonec se tak nestalo. Zhruba za dvě hodiny předstoupil před novináře sám Červenka a sdělil, že se rozhodne až v úterý. „Uvidíme, jak to bude vypadat zítra. Jsem tady teď v péči lékařů. Dali mi nějaké prášky, přes hodinu na mně pracovali,“ popisoval Červenka, který večerní trénink neabsolvoval.

Původně si myslel, že má natažený stehenní sval, ale základem problémů jsou záda. "Problémy mám asi týden. Nemohl jsem se pořádně protáhnout," doplnil.

Sedmadvacetiletý útočník si zranění přivezl ze svého působiště v Petrohradu. „Říkal, že poslední zápas hrál na jedné noze,“ prozradil Hadamczik.

Roman Červenka se podepisuje jednomu z fanoušků, který dorazil na sraz hokejové reprezentace
Roman Červenka se podepisuje jednomu z fanoušků, který dorazil na sraz hokejové reprezentace

Pokud by nakonec Červenka do Helsinek neodletěl, povolá Hadamczik zřejmě Martina Adamského, o kterého stál už v původní nominaci. Tehdy se mu třinecký útočník omluvil také kvůli problémům ze zády. „Zkusili bychom ho kontaktovat a pak bychom věděli,“ řekl reprezentační trenér.

Vzhledem k nominaci na únorové Olympijské hry v ruské Soči by prý případné zranění nemělo pro Červenku představovat zásadní problém. „Netajíme se tím, že šanci na olympiádu má. Pokud by nejel, budu chtít, aby se místo toho předvedl na příštím turnaji v Rusku,“ připomněl kouč Channel One Cup, který se koná už před Vánocemi právě v dějišti následujích Her.

Hadamczik se už musel vyrovnat s řadou vynucených změn. Kvůli zranění nemůže na Karjalu počítat se čtyřmi zkušenými obránci – Filip Novák, Michal Barinka, Petr Čáslava a Martin Ševc. Hodně ho mrzí také neúčast Michala Vondrky, podle kouče momentálně nejlepší levé křídlo, které měl teoreticky k dispozici.

„Nechtěl jsem se nikdy vymlouvat. Dostanou šanci jiní hráči, jako Piskáček nebo Doudera a bude na nich, aby se předvedli a zkusili tu díru po zkušených hráčích zalepit,“ dodal Hadamczik.

Hokejová reprezentace bude v Praze trénovat ještě v úterý, ve středu se přesune do Gävle, kde o den později nastoupí proti domácímu Švédsku. V pátek se tým přesune do Finska, kde o víkendu nastoupí proti Suomi a sborné.

Aktuální složení týmu:

Brankáři: Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL), Jakub Štěpánek (Čerepovec/KHL),

obránci: Tomáš Kaberle, Milan Doudera (oba Kladno), Jakub Krejčík, Jan Piskáček (oba Sparta Praha), Jakub Nakládal (Lev Praha/KHL), Lukáš Krajíček (Dinamo Minsk/KHL), Petr Čáslava (Čerepovec/KHL), Zdeněk Kutlák (Slovan Bratislava/KHL),

útočníci: Jan Buchtele, Tomáš Rolinek, Ivan Rachůnek (všichni Sparta Praha), Jiří Sekáč, Petr Vrána (oba Lev Praha/KHL), Václav Nedorost, Lukáš Kašpar (oba Doněck/KHL), Ondřej Roman (Vítkovice), Roman Červenka (Petrohrad/KHL), Zbyněk Irgl (Dinamo Minsk/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Petr Hubáček (Jyväskylä/Fin.), Radek Smoleňák (Lahti/Fin.).

Složení formací na dnešním tréninku: Štěpánek, Jakub Kovář - T. Kaberle, Krajíček, Nakládal, Krejčík, Kutlák, Piskáček, Doudera - Smoleňák, Rolinek, V. Nedorost - Petružálek, Vrána, Kašpar - Irgl, Jan Kovář, Hubáček - Sekáč, Roman, I. Rachůnek - Buchtele.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud