4. listopadu 2014 • 12:46

Mluvčí Sazky: Systém jsme testovali týdny. Selhaly terminály

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejoví fanoušci jsou opět na nohou. V květnu hostí Česko mistrovství světa, na které se v úterý od 8:00 začaly prodávat vstupenky. Systém prodeje však kolaboval a mnoho fanoušků se k lístkům na vybraný zápas nedostalo. „Věříme tomu, že se na všechny dostane. Chce to trpělivost, což nás mrzí, ale jiným způsobem to nyní nelze vylepšit,“ řekl v poledne v rozhovoru pro iSport.cz mluvčí Sazky, která prodej lístků zajišťuje, Václav Friedmann.



Předseda svazu Tomáš Král ujišťoval, že prodej lístků proběhne bez problémů, systémy ale padají. Proč?
"Systémy úplně nepadají. Jde o to, že dochází ke zpoždění v komunikaci mezi terminálem a ticketingovým systémem. Tento systém je napojený tak, aby v jednu chvíli uvolňoval lístky do prodeje přes internet i terminál, musí tak usměrňovat jejich tok. Ale pracujeme na tom, aby ten průtok byl co nejrychlejší."

Nemohli jste se na tak velký zájem připravit lépe?
"Systém jsme testovali dlouhé týdny dopředu. Strávili jsme nad tím víkendy i noci. Byli jsme přesvědčeni o tom, že systém bude rychlejší, než je teď, ale intenzivně pracujeme na zlepšení."

MS 2015: Kolabující systém rozzuřil fanoušky
Video se připravuje ...

Jak je možné, že v osm hodin, kdy prodej lístků odstartoval, web sazkaticket.cz hlásil, že "server je příliš zaneprázdněn"?
"Šlo o velký jednorázový nápor, v tu chvíli se přihlásily desítky tisíc lidí. Zvládli jsme to ale během několika minut."

Mnoho lidí se dostalo do "elektronické fronty", ve které museli čekat několik desítek minut. A pak se lístků ani nedočkali. Co mají v takové chvíli dělat?
"Pokud je to tak, že jsou delší dobu ve frontě, měli by každou chvíli přijít na řadu. Máme spoustu informací od lidí, kteří se jednoduše přihlásili a hned je systém k lístkům pustil. Nedokážu v tuto chvíli říct "univerzální" radu. Zájem je velký, ale předpokládáme, že internetový prodej by měl být každou chvíli pružnější."

S jakými problémy se nejčastěji setkáváte?
"S pevnou terminálovou sítí – trafiky, benzinové pumpy… Měla špatný kontakt s ticketingovým systémem. Během krátké chvíle ho ale snad vyřešíme. Další věcí je vzhledem k návštěvnosti zpomalení webu. Jiné problémy ale nemáme."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud