4. listopadu 2014 • 07:15

VIDEO: České zápasy na MS 2015 už zmizely. Systém měl potíže

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo se nechce jen dívat na MS 2015 v hokeji jen v televizi, musel být dnes v pozoru. V osm hodin ráno začal předprodej vstupenek na největší sportovní událost, která čeká Česko v příštím roce. Lístky na utkání českého týmu zmizely během pár hodin, start prodeje však provázely také technické potíže. Vývoj situace jsme sledovali ONLINE.



14:30 V Praze byl největší zájem o balíček, který čítá zápas Česká republika - Kanada, pak také balíček s utkáním Česká republika – Švédsko (1. května, 20:15 hod). V Ostravě je prozatím největší zájem o balíček obsahující duel Slovensko – USA (12. května, 16:15 hod).

14:28 „Počáteční optimismus ze zahájení prodeje byl trochu utlumen technickými problémy našeho ticketingového operátora, společnosti Sazka Ticket, která určitý časový úsek neprodávala vstupenky prostřednictvím terminálů. Každopádně ve 13:30 hod byl prodej na terminálech opětovně obnoven, tudíž mohou fanoušci opět využít všechny dostupné možnosti nákupu vstupenek,“ sdělila v tiskové zprávě Markéta Štěrbová, generální sekretářka Organizačního výboru šampionátu.

14:19 Pět hodin po začátku prodeje vstupenek bylo zarezervováno 88 860 balíčků vstupenek a zaplaceno 22 957 balíčků vstupenek.

13:56 Existuje malá naděje, že se některé vstupenky na zápasy české reprezentace vrátí do prodeje. Po půlnoci ze středy na čtvrtek se na webu sazkaticket.cz objeví ty lístky, které si lidé zaregistrovali, ale nezaplatili je, pokud nějaké takové vůbec budou.

13:20 Na webu sazkaticket.cz už nejsou k dispozici žádné lístky na utkání českého týmu ve skupině.

MS 2015: Kolabující systém rozzuřil fanoušky
Video se připravuje ...

13:16 Přinášíme vám rozhovor s mluvčím Sazky Václavem Friedmannem. Připravila se společnost na prodej vstupenek dostatečně? Jak je možné, že server sazkaticket.cz byl zaneprázdněn? Proč mají problém terminály? VÍCE - ZDE

12:46 Blog hokejového experta Miroslava Horáka: Slibovali, ujišťovali, nepochybovali. Představitelé Sazky několik dnů před zahájením prodeje vstupenek na hokejové mistrovství světa hlásili, že jsou připraveni i na ten největší možný nápor zájemců. Stačila jedna jediná minuta nakupování a bylo jasno, že se v Sazce mýlili. VÍCE - ZDE.

12:00 Mluvčí společnosti Sazka Václav Friedmann iSport.cz řekl, že největší potíže mají terminály - tedy prodej lístků v trafikách, na benzinových pumpách... Přibližně za půl hodiny by měl zveřejnit údaje, kolik lístků na šampionát ještě zbývá. Vstupenky už údajně nejsou na utkání Česka s Kanadou a se Švédskem. Na zbylé české zápasy mají být k dispozici místa 2. kategorie.  

Náš fanoušek na Facebooku z terminálu Sazky lístek na MS nedostal...Foto Facebook/Jakub Kříž

10:12 Jak je možné, že úderem osmé hodiny, kdy prodej odstartoval, stránky sazkaticket.cz hlásily "server je příliš zaneprázdněn"? "Přišel jednorázový nápor, kdy se přihlásily desítky tisíc lidí. Zvládli jsme to napravit během několika minut,“ vysvětlil iSport.cz mluvčí Sazky Václav Friedmann.

10:03 Nezanedbala Sazka přípravy na zahájení prodeje vstupenek? „Systém jsme testovali dlouhé týdny dopředu. Strávili jsme nad tím víkendy i noci. Byli jsme přesvědčeni o tom, že systém bude rychlejší, než je teď, ale intenzivně pracujeme na zlepšení,“ přiznal mluvčí společnosti Friedmann.

Fanoušci v Praze čekali fronty na lístky.
Video se připravuje ...

9:57 Velké množství fanoušků se k lístkům nedostalo, systém ale nekolabuje, tvrdí ředitel komunikace společnosti Sazka, která prodej vstupenek zajišťuje. „Systémy úplně nepadají. Jde o to, že dochází ke zpoždění v komunikaci mezi terminálem a ticketingovým systémem. Tento systém je napojený tak, aby v jednu chvíli uvolňoval lístky do prodeje přes internet i terminál, musí tak usměrňovat jejich tok. Věříme tomu, že se na všechny dostane. Chce to trpělivost, což nás mrzí, ale jiným způsobem to nyní nelze vylepšit. Ale pracujeme na tom, aby ten průtok byl co nejrychlejší,“ řekl iSport.cz Václav Friedmann.

9:34 V Ostravě u ČEZ Areny čekal první fanoušek od jedné hodiny. Když byl až do čtvrté hodiny u pokladen sám, bál se, že je prodej zrušený. "Když hrály Vítkovice finále, byla fronta rozhodně větší," nechal se slyšet.

Takhle vypadal prodej lístků v Ostravě
Video se připravuje ...

9:18 Oficiální twitterový účet hokejové reprezentace celkem dráždí fanoušky vzhledem k tomu, že systémy prodejů lístků na MS selhávají. Nesehnali jste vstupenku na šampionát? Můžete alespoň zajít na přátelák Česko - Švédsko...

9:14 Ti méně šťastní viděli v průběhu internetového nakupování přesně tohle. Hodina beze změny byla úplně normální.

Sehnat lístky přes internet? Žádná legrace.Foto Repro: sazkaticket.cz

9:11 Kolabuje web sazkaticket.cz i terminály. "Společně se Sazkou na nápravě intenzivně pracujeme," řekla iSport.cz ředitelka komunikace organizačního výboru MS Martina Kučerová. 

9:08 Jak se dostat ke vstupenkám na zahajovací zápas Česka se Švédskem? "Spustil jsem portál ve čtyřech internetových prohlížečích na různých počítačích, ostatním v kanceláři nařídil vypnout internet a čekal. Povedlo se, mám pět balíčků!" liboval si jeden ze šťastných majitelů lístků.

Fanoušci v Praze čekali fronty na lístky.
Video se připravuje ...

9:00 „Úvodní minuty prodeje vstupenek potvrdily naše domněnky, že o hokejový šampionát v České republice po 11 letech je velký zájem. Hodinu po zahájení prodeje můžeme říct, že na šampionát je zarezervováno 68 282 balíčků vstupenek plus navíc je zaplaceno 4361 balíčků vstupenek,“ řekla generální sekretářka Organizačního výboru šampionátu Markéta Štěrbová. „Mezi fanoušky je samozřejmě největší zájem o utkání českého týmu. Balíčky, obsahující zápas Česká republika – Kanada (4. května, 20.15 hod) byly zarezervovány v průběhu několika minut.“

8:56 Jednim ze šlágrů bude utkání ČR - Kanada. Lístky na tento zápas zvládl přes internet získat i fanoušek Mates Žižkovský. "Na řadu jsem se dostal zhruba v čase 8:04. Nejlepší místa už byla vyprodaná, tak jsem rychle zabral aspoň 2 místa v horním prstenci a od té doby stále čekám," řekl pro iSport.cz. Znovu přišel na řadu přesně o hodinu později.

8:52 Potíže se získáním lístků byly i v trafikách a na benzinkách. "Systém stále hlásí, že funkce je potlačena," řekla pro iSport.cz jedna z prodavaček.

8:43 Minutu po spuštění prodeje hlásil server sazkaticket.cz, že je "příliš zaneprázdněn". Přitom šéf svazu ujišťoval, že ke kolapsu nejdojde. "Podle mého jde o velmi zkušeného operátora, všechno by mělo být zajištěné, systém byl odzkoušený. Tohle sice není můj obor, nejsem technický typ, věřím ale, že vše bude v pořádku," řekl Tomáš Král deníku Sport.

8:30 Po pár minutách se vyprodalo 1. patro O2 Areny na utkání českého týmu s Kanadou. U haly jsou v tuto chvíli asi čtyři fronty a každá z nich je dlouhá patnáct metrů. Ohadem je na místě asi 200 lidí. Před posledním šampionátem v Česku za půl hodiny prodeje zmizely všechny lístky na utkání české reprezentace.

8:27 Internetový boj o mistrovské lupení je také pořádně tuhý. I po necelé půl hodině je zákazník stále informován o tom, že se kvůli vysokému počtu přihlášení nachází ve frontě.

8:23 Lístky ubývají, fronta se stále nezkracuje. Každý chce ulovit, co se dá.

Fronta se stále nezmenšuje.Foto Petr Adam (Sport)

Fronta se stále nezmenšuje.Foto Petr Adam (Sport)

8:17 Tito šťastní fanoušci byli úplně prvními majiteli lístků. Přijeli až z Humpolce a před O2 Arenou stáli už od 1 hodiny ráno. "Přes noc přišlo ještě pár lidí, ale hlavní nápor dorazil až v po páté ráno, s prvním metrem," sdělil jeden z nich pro iSport.cz.

První šťastní majitelé.Foto Petr Adam (Sport)

8:03 Před O2 Arenou je fronta odhadem 200 lidí. První lístky už mají své majitele.

 

8:01 "Server je příliš zaneprázdněn," hlásí okamžitě sazkaticket.cz.

8:00 Prodej je odstartován!

7:50 Za 30 minut se před deseti lety vyprodaly vstupenky na český tým při posledním domácím MS. Fofr to určitě bude i tentokrát.

7:35 Nezapomeňte, že počet vstupenek při jednom nákupu je limitován. Na terminálech a při rezervaci přes internet lze zakoupit pět balíčků, v případě okamžité platby kartou deset. U pokladen hal žádné omezení nebude.

 

 

 

7:22 Přesto ještě 40 minut před začátkem prodeje hlásil server, že stránka sazkaticket.cz je nedostupná. V tuto chvíli už se ale zdá, že je všechno v pořádku.

7:20 Hrozí kolaps systému předprodeje? Tomáše Krále ubezpečili zástupci Sazky, že nic podobného nezhrozí. „Podle mého jde o velmi zkušeného operátora, všechno by mělo být zajištěné, systém byl odzkoušený. Tohle sice není můj obor, nejsem technický typ, věřím ale, že vše bude v pořádku,“ tvrdí šéf českého hokeje.

7:15 Za 45 minut se začnou prodávat baličky na celé dny. Vstupenky na jednotlivé zápasy až v únoru. Tedy pokud zbydou. „S radostí bychom uvítali, kdyby šlo opravdu jen o doprodej,“ podotýká Martina Štěrbová, generální sekretářka organizačního výboru MS.

7:00 PODROBNÝ MANUÁL, JAK SI KOUPIT VSTUPENKU NA MS 2015 NAJDETE ZDE>>>

Maskoti z klobouku! MS v Praze budou provázet Bob a Bobek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud