19. prosince 2014 • 04:50

Francouz před vyprodanou arénou: Velký zážitek s hořkou příchutí

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Francouz je jedním z nejlepších brankářů české extraligy, ve čtvrtek ho ale čekal obrovský test. V reprezentačním dresu nastoupil před vyprodanou O2 arenou v rámci Channel One Cupu proti Švédsku. Zápas ale českému týmu nevyšel, v polovině utkání ještě vedl 3:0, nakonec ale padl 4:6.



„Není to příjemné, když máte takhle dobře rozehraný zápas na domácí půdě proti tak silnému soupeři a náskok ztratíte,“ přiznal Francouz po utkání.

V týmu je se zkušenějším brankářem Jakubem Kovářem, ale do domácího utkání proti Švédsku trenéři účelně postavili do branky Francouze. „Chceme Pavla vidět před takovou atmosférou, bude to pro něj asi zajímavá a nová zkušenost,“ přiblížil Ondřej Weissmann. „Máme ho pravidelně na očích v Litvínově a jsme přesvědčeni, že uspěje,“ dodal asistent kouče Vladimíra Růžičky. „Byl to velký zážitek, jen mě mrzí, že to má nakonec tak hořkou příchuť. Představoval jsem si to samozřejmě úplně jinak,“ přiznal Francouz.

Několik šancí Švédů pochytal skvělými zákroky, inkasoval však šest branek. „Hodnocení nemůže být pozitivní, když na domácí půdě dostaneme tolik gólů, z brány jsem ale dobrovolně odejít nechtěl,“ pravil gólman Litvínova.

Smrtelných 74 sekund zabilo českou reprezentaci
Video se připravuje ...

Český tým přitom ještě v polovině utkání vedl 3:0, pak ale během 74 vteřin o náskok přišel. Dvě střely Švédů přes clonící hráče Francouz vůbec neviděl. „Nedařilo se mi přes vysoké švédské útočníky hledat puky. Na tom určitě budeme muset zapracovat.“

Už v průběhu zápasu ovšem zlepšil komunikaci se svými obránci. „Vždycky si k tomu máme co říct. Však jsme se taky snažili na tohle pak dávat pozor a podobné situace, kdy by tam někdo stínil, už taky ve třetí třetině nevznikaly. Ale bohužel jsme dostali jiné góly.“

Na Francouzův vrub padl hlavně ten rozdílový, kdy Janmark-Nylén trefil mezírku mezi betony z téměř nulového úhlu. „Ten mě mrzí nejvíc. Celou dobu jsem šel s tím hráčem, on už pak vystřelil z vysokého úhlu. Já jak schovával nohu, aby se přesně tohle nestalo, tak mi to tam trefil,“ popsal rozhodující moment Francouz.

Na závěr však zdůraznil: „Je na místě to hodit za hlavu, i když nás to trápí, že jsme lidi nepotěšili. Musíme ale zvednou hlavy.“

Reparát má Růžičkův výběr v sobotu proti Finsku, v neděli ho pak čeká domácí Rusko.

Fanoušci zaplnili O2 Arenu na utkání Česka se Švédskem
Fanoušci zaplnili O2 Arenu na utkání Česka se Švédskem
 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud