24. března 2015 • 20:30

Veterán po 22 letech: Čajánkova první a poslední sezona ve Zlíně

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před 22lety lety oblékl dres zlínského A týmu poprvé, v pondělí naposledy. 39letý kapitán Petr Čajánek se po čtvrtfinálovém vyřazení s Brnem rozhodl ukončit kariéru. Podívejte se na fotku z jeho první a poslední sezony v prvním týmu mateřského klubu...



Čajánek do kádru dospělých nakoukl v 18 letech a hned odehrál 34 zápasů, ve kterých posbíral 9 kanadských bodů za pět gólů a čtyři asistence. Ve Zlíně pak byl dalších devět let, než zamířil do St. Louis Blues.

Do Zlína se vrátil ve výlukové sezoně NHL 2004/05, natrvalo se však doma usadil o dalších šest let později. Od té doby tým vedl jako kapitán a zahrál si dvě extraligová finále, z čehož loni slavil titul.

Po pondělním neúspěšném sedmém čtvrtfinále proti Kometě ukončil v 39 letech kariéru. „Nastala doba, už to tak cítím. Teď jsem docela unavený. Mrzí mě, že to takto dopadlo, předpokládal jsem, že ještě budeme hrát dál,“ řekl Čajánek ke konci své kariéry.

Poslední Čajánkův zápas: Sražení u mantinelu, vyseklá hokejka a dojetí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud