Miroslav Horák
8. listopadu 2015 • 22:00

Co je to za fandu? Na Sobotku dohlížel ve Finsku legendární Brodeur

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V prostorech Hartwall Areny, kde zápasy reprezentačních hokejistů na Karjale sledovali skauti týmů NHL, se v neděli ukázal i hvězdný Martin Brodeur. Brankářská legenda, jež v lednu ukončila kariéru, nyní pracuje jako poradce generálního manažera St. Louis Douga Armstronga. Je tedy jasné, že z tribuny při zápase Česko - Rusko (4:3 SN) pečlivě sledoval i Vladimíra Sobotku.



Český útočník loni opustil tábor Blues kvůli nespokojenosti s nabídkou klubu na nový kontrakt. V sobotním rozhovoru pro Sport nynější hráč ruského Omsku přiznal, že o návratu do NHL přemýšlí. „Měl jsem to přes léto v hlavě, po téhle sezoně si sedneme s agentem a vyřešíme to,“ řekl.

Legendární Martin Brodeur sleduje zápas českých hokejistů s Ruskem na Karjale
Legendární Martin Brodeur sleduje zápas českých hokejistů s Ruskem na Karjale

Na Karjale se Sobotka představil poprvé v roli kapitána reprezentace. A obstál. Byl dobrým vůdcem týmu, pomohl k jeho vzepjetí solidní útočnou a velmi dobrou defenzivní hrou. To ukázal i v nedělním utkání proti Rusům pod dohledem Brodeura.

Předvedl také svou velkou přednost - mimořádnou úspěšnost na vhazování. Celkem měl na turnaji 40 vítězných a 15 prohraných buly. „Nemá cenu se o něm bavit, je to už mazák,“ ocenil jeho výkony i kouč národního týmu Vladimír Vůjtek . Jak o něm v St. Louis poreferuje Brodeur?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud