18. července 2017 • 21:03

Pešánova vítězná premiéra! Dvacítka zdolala Švýcary, dva góly dal Zachar

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Filip Pešán má za sebou úspěšnou premiéru na střídačce juniorské reprezentace. Čeští hokejisté do 20 let porazili pod vedením kouče extraligového Liberce v prvním přípravném utkání v Brně Švýcarsko 4:1. Dvěma góly přispěl k výhře útočník Marek Zachar.



Právě Pešán, který vede tým nově od této sezony s asistenty Rostislavem Vlachem a Miroslavem Přerostem, dal v ročníku 2015/16 Zacharovi příležitost okusit extraligu. Minulou sezonu už strávil v týmu Sherbrooke Phoenix, který hraje juniorskou QMJHL.

Trenéři mohli využít hráče ze zámoří před jejich odletem za oceán. A další z nich, útočník Albert Michnáč otevřel již na konci druhé minuty skóre. Ve 13. minutě zvýšil Zachar, Švýcaři sice kontrovali, ale Zachar vrátil domácím ještě do první přestávky dvoubrankový náskok. V závěru potvrdil výhru další forvard Tomáš Havránek.

Ve středu se oba celky utkají znovu. Hrát se bude opět v Brně, zápas začne v 17:30. Pešánův výběr následně v sobotu zamíří na sever Evropy. V rámci soustředění ve finském Vierumäki se v pondělí a v úterý utká s domácí juniorskou reprezentací.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud