8. listopadu 2021 • 13:02

Národní tým bez Gulaše i Kloka. Pešánovu skupinu doplnil Pýcha

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč hokejové reprezentace Filip Pešán nemůže pro nadcházející turnaj Karjala počítat s nemocným útočníkem Milanem Gulašem z extraligových Českých Budějovic a zraněným obráncem Lukášem Klokem. Hráče ruského Nižněkamsku nahradil mladoboleslavský Pavel Pýcha. Pešán tak vezme do Linköpingu a Helsinek tři brankáře, osm obránců a 13 útočníků.



Pro Gulaše, jenž měl být jedním z nejzkušenějších hráčů mužstva, jsou zdravotní problémy komplikací v boji o místo v olympijském výběru pro hry v Pekingu. Jak avizovali Pešán s generálním manažerem Petrem Nedvědem, pětatřicetiletý kanonýr je jedním z těch hráčů, kteří mají o místo bojovat.

Gulaš, jehož v minulosti připravila o několik velkých akcí smůla v podobě zdravotních komplikací, byl v reprezentaci poprvé od prosince 2019. Před únorovou olympiádou čeká národní mužstvo po Karjale už jen jediný turnaj - prosincový Channel One Cup v Rusku.

Pětadvacetiletý Pýcha má na kontě dva reprezentační starty z minulé sezony, v nichž si připsal premiérovou branku i asistenci. V této extraligové sezoně nastoupil do všech 22 zápasů Mladé Boleslavi a zaznamenal sedm bodů za gól a šest nahrávek.

České Budějovice - Mladá Boleslav: Exbudějovický Pýcha navýšil skóre, 1:6
Video se připravuje ...

Pešánův tým vstoupí do prvního dílu Euro Hockey Tour ve středu 10. listopadu v 19:00 v Linköpingu proti Švédsku. O tři dny později se v Helsinkách utká od 17:00 s Finskem. V neděli 14. listopadu uzavře vystoupení na Karjale od 12:30 duelem s Ruskem.

Nominace českých hokejistů na turnaj Karjala v Linköpingu a Helsinkách (10.-14. listopadu):

brankáři: Petr Kváča (Liberec; 1 zápas), Štěpán Lukeš (Hradec Králové; 0), Miroslav Svoboda (Plzeň; 1),

obránci: David Jiříček (Plzeň; 1 zápas/0 branek), Jakub Jeřábek (Spartak Moskva/KHL; 57/5), Dominik Mašín (Ilves Tampere/Fin.; 9/0), Filip Pyrochta (SaiPa Lappeenanta; 17/0), Pavel Pýcha (Mladá Boleslav; 2/1), Jan Ščotka (Jyväskylä/Fin.; 6/0), David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL; 54/1), Libor Zábranský (Jukurit Mikkeli/Fin.; 1/0),

útočníci: Filip Chlapík (6/0), David Kaše (7/2), Michal Řepík (všichni Sparta Praha; 83/27), Pavel Kousal (3/0), Ondřej Najman (oba Mladá Boleslav; 3/0), Matěj Blümel (Pardubice; 16/5), Jakub Flek (Karlovy Vary; 22/6), Luboš Horký (Kometa Brno; 2/1), Petr Kodýtek (Plzeň; 9/1), Lukáš Jašek (3/1), Jiří Smejkal (oba Pelicans Lahti/Fin.; 19/2), Matěj Stránský (Davos/Švýc.; 29/5), Michael Špaček (Frölunda/Švéd.; 17/2).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud