14. prosince 2010 • 14:45

Češi si budou chtít v Rusku napravit reputaci

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netradičně v úterý odstartovala v pražské O2 Areně česká hokejová reprezentace přípravu na druhý turnaj seriálu Euro Hockey Tour, kterým bude moskevský Channel One Cup.



Trenéru Aloisi Hadamczikovi se hlásilo všech 23 nominovaných hráčů, oproti původnímu výběru byly v týmu dvě nové tváře: obránce Jakub Nakládal z Pardubic a útočník Martin Adamský z Třince, kteří nahradili Martina Škoulu a Romana Červenku z Omsku.

Národní tým se před většinou akcí schází v pondělí, tentokrát se však Hadamczik rozhodl dát hráčům po skončení soutěží den volna, aby se mohli bez problémů přesunout do Prahy. Jedenáct z 23 nominovaných hokejistů totiž působí v Kontinentální lize.

"Je potřeba být ohleduplný. Přizpůsobili jsme vše tomu, abychom uspěli. V pondělí bylo volno a v úterý je trénink odpoledne. Večer nás pak čeká regenerace. Chceme, aby hráči byli maximálně odpočinutí a mohli předvádět maximální výkony," řekl Hadamczik novinářům na srazu.

Staronový kouč, který se k týmu vrátil před sezonou, byl v minulých dnech nemocný. "Ještě to úplně v pohodě není. V pondělí jsem dobral antibiotika, ale cítím se lépe a jsem rád, že můžeme opět pracovat s mančaftem," uvedl Hadamczik. Tomu se dnes hlásil na akci i obránce Lukáš Krajíček, jenž na tom byl podobně a kvůli zdravotním potížím vynechal poslední zápas Třince v extralize.

Reprezentace na předešlé akci propadla, když na Karjale prohrála všechny tři zápasy. Hadamczik věří, že tentokrát budou výsledky lepší. "Cíle jsou vždy nejvyšší. Záleží pak na tom, jak hrajeme. Řekli jsme hráčům, že je to turnaj Euro Hockey Tour, ale žádáme po nich přístup jako na mistrovství světa. Chceme, aby po turnaji měl každý čisté svědomí, že udělal pro vítězství maximum," řekl.

Cesta za lepšími výkony podle něj vede přes zlepšenou hru obrany. "To je priorita. Chceme ji zlepšit. Základem je, aby vám nikdo nedělal díru do střechy, aby vám nepršelo na hlavu," přirovnal Hadamczik. Důležité podle něho také bude, aby se hráči vyvarovali individuálních chyb.

Hadamczik dnes přiznal, že do týmu chtěl pozvat nejlepšího střelce švýcarské ligy Petra Sýkoru z Davosu, který se mu ale omluvil. S vysvětlením, že klub si nepřeje, aby reprezentoval, i když on sám chce. "Řekl jsem mu, že je to jeho věc. Trochu mě to namíchlo, protože je to osobnost a daří se mu," uvedl Hadamczik, jenž prý chtěl bývalého hráče Pardubic pozvat už na Karjalu. Tehdy se ale Sýkora omluvil z rodinných důvodů, narodilo se mu dítě.

Přesto si útočník dveře do reprezentace nezavřel. "Když mu to bude střílet jako doposud, tak se tím budeme zabývat. Nejsem tu od toho, abych někomu vyhrožoval, že má zavřené dveře. Český národ potřebuje hráče, kteří mají výkonnost," dodal Hadamczik na adresu nejlepšího střelce domácí extraligy v sezoně 2006/07.

Národní tým odletí ve středu do Finska, kde jej čeká o den později úvodní zápas turnaje proti domácímu výběru. "Kdyby náhodou ve čtvrtek sněžilo a neodletěli jsme, tak by to byl mezinárodní skandál. Řekl bych ale, že je to pro nás pomoc. Budeme tam dříve. V klidu se ubytujeme, čeká nás tam trénink, rozbruslení v den zápasu. Nemusíme ráno brzy vstávat," řekl Hadamczik.

Aktuální složení týmu:
Brankáři: Miroslav Kopřiva (HC Slavia Praha), Jakub Štěpánek (SKA Petrohrad/KHL),
obránci: Lukáš Krajíček, Martin Lojek (oba HC Oceláři Třinec), Michal Barinka (HC Vítkovice Steel), Jakub Nakládal (HV Eaton Pardubice), Miroslav Blaťák (Salavat Julajev Ufa/KHL), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Karel Rachůnek (Lokomotiv Jaroslavl/KHL),
útočníci: Petr Hubáček, Marek Kvapil (oba HC Kometa Brno), Martin Růžička, Martin Adamský (oba HC Oceláři Třinec), Jan Bulis, Zbyněk Irgl (oba Atlant Mytišči/KHL), Jan Kovář (HC Plzeň 1929), Petr Koukal (HC Eaton Pardubice), Ivan Rachůnek (PSG Zlín), Jakub Klepiš (Salavat Julajev Ufa/KHL), Jan Marek (CSKA Moskva/KHL), Tomáš Rolinek (Metallurg Magnitogorsk/KHL), Josef Vašíček (Lokomotiv Jaroslavl/KHL), Petr Vampola (Traktor Čeljabinsk/KHL).

 

 

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud