6. října 2008 • 20:13

Pardubice venku rozstřílely Litvínov

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova prohráli v souboji o páté místo v 12. kole extraligy s Pardubicemi 3:6, přestože ještě po druhé třetině vedli 3:2.



Moeller totiž v úvodu závěrečného dějství vyrovnal díky Tomáši Divíškovi, vítěznou trefu si připsal v 47. minutě Jan Kolář a tři body pro Východočechy ještě pojistil dvěma góly Michal Tvrdík.

V první šanci utkání se ocitl ve 3. minutě hostující útočník Cetkovský, ale pálil pouze do míst, kde stál dobře postavený Fraňek. O minutu později hledal na druhé straně Černý před brankou Skuhrovce, ale jeho teč Lašák se štěstím chytil. V 7. minutě se již hosté mohli radovat, když přesilovou hru využil Somík.

Hlasy trenérů
Jaroslav Hübl (Litvínov):
"Jsem zklamaný. Nepodali jsme dobrý výkon. Nebruslili jsme jako v minulých zápasech. Hráčům jsem řekl, že nemůžeme mít doma třináct vyloučených hráčů. To je obrovský luxus. Nad tím se musíme zamyslet a zapracovat na tom."

Václav Sýkora (Pardubice):
"Bylo to dvě třetiny velice vyrovnané utkání. Nám se podařilo jít do vedení v přesilové hře. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší. Využili jsme přesilové hry, které nám soupeř sám nabídl. Myslím si, že některé zákroky byly až se snahou zranit naše hráče. Před hráči smekám, za výkon ve třetí třetině a že udrželi nervy na uzdě. Tři body jsou pro nás vynikající."
Domácí se ale dočkali za čtyři minuty vyrovnání. Po 15 vteřinách využil přesilovou hru po Reichlově přihrávce zpoza branky Jánský. V 18. minutě se Severočeši dostali do vedení, když po Lukešově akci dovezl puk do prázdné branky podruhé v zápase Jánský. Pardubičtí ale rychle zareagovali a z nevinně vyhlížející akce se trefil Cetkovský, který zůstal nikým nehlídaný před Fraňkem a bekhendem zavěsil pod horní tyč.

Ve druhé části se diváci příliš pěkného hokeje nedočkali. Litvínovští fanoušci se ale mohli radovat díky gólu v oslabení. Vyhozený kotouč dobruslil Hübl, předložil ho Kubinčákovi a ten prostřelil Lašáka. Ve 34. minutě pálil ihned po vhazování Tvrdík, ale Franěk se stačil přemístit a pravým betonem jeho střelu vykopl.

SOUHRN ZÁPASŮ 12. KOLA O2 EXTRALIGY

Závěrečné dějství ale bylo v režii Pardubic. Nejdříve se Tvrdík prokličkoval domácí obranou, poslal puk Divíškovi a ten vyrovnal. Ve 45. minutě si diváci mohli vychutnat bitku Bahenského s Cetkovským. Litvínovský útočník ji sice vyhrál, ale také dostal desetiminutový osobní trest. Ve 46. minutě šli hosté do vedení, když Havířovu střelu od modré čáry tečoval před bezmocným Fraňkem Kolář.

O tři minuty později přidal pátou branku Pardubic Tvrdík, který vypálil ihned po vhazování a Franěk neměl proti jeho střele šanci. V 57. minutě se podruhé v zápase prosadil Tvrdík, který využil Pivkovu přihrávku a poslal puk za bezmocného Fraňka. Osmnáct sekund před závěrečnou sirénou ještě jel sám na Lašáka Hübl, ale jeho kličku do bekhendu chytil slovenský brankář do lapačky.

Litvínov - Moeller Pardubice 3:6 (2:2, 1:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 11. Jánský (Reichel, Lukeš), 18. Jánský, 27. Kubinčák (V. Hübl) - 7. Somík (Pucher, Píša), 19. Cetkovský (Somík), 42. Divíšek (Tvrdík), 47. Kolář (Havíř, Koukal), 49. Tvrdík (Divíšek), 57. Tvrdík (Pivko). Rozhodčí: Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 13:8
, navíc Bahenský (Litvínov) 10 min. Využití: 2:3. Diváci: 3612.

Litvínov: Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Skuhrovec, Punčochář, O. Poživil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Bahenský, Mach, Rindoš. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Zukal, Havíř, M. Šeda, Nakládal - Cetkovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář, Koukal, Starý - Ondřej, Blažek, Radil. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud