Hynek Preisler
6. října 2008 • 20:59

Liberec už i s Nedvědem zdolal Orly

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Petr Nedvěd přišel, viděl a pomohl k vítězství. Co se libereckým hokejistům v předchozích šesti zápasech nepodařilo, povedlo se jim proti poslednímu Znojmu.



Bílí Tygři i s Petrem Nedvědem v sestavě konečně zabrali a získali tři body.

Hlasy trenérů
Dušan Gregor (Liberec):
"My jsme dnes nastupovali pod tlakem, že musíme vyhrát. Vstup do zápasu byl velmi dobrý. Tým ukázal vůli po vítězství, i když nám někdy nám chyběla lehkost. Zodpovědnost za výsledek byla velká. Potřebujeme, aby nás takové vítězství nakoplo."

Radim Rulík (Znojmo):
"My jsme očekávali, že zde budeme pod velkým tlakem. To se hned v úvodu vyplnilo. Soupeř měl velmi dobrý nástup a z toho si vytvořil šance. Třetí třetinu jsme trochu nezvládli. Inkasovali jsme dvě branky, první po prohraném souboji jeden na jednoho a liberecký hráč jel z křídla sám na branku a proměnil. To byl dnes největší rozdíl mezi námi. Soupeř měl produktivnější koncovku."

Při rozcvičování zůstal na ledě mezi posledními. Z kabiny pak vyšel jako poslední. Ve své kariéře začal dost možná poslední angažmá. A Liberci pomohl porazit poslední Znojmo.

Petr Nedvěd se vrátil do rodného Liberce. A na ledě se rozhodně neztratil. Žádný kanadský bod si sice nepřipsal, ale získal dva plusové body.

„Byl to dobrý zápas, po většinu zápasu jsme byli lepším týmem,“ uvedl spokojeně Petr Nedvěd po premiéře v dresu Bílých Tygrů. Obnovené premiéře!

SOUHRN ZÁPASŮ 12. KOLA O2 EXTRALIGY

Již jednou za Liberec nastoupil, ikdyž pouze na jeden zápas. Na podzim v roce 2001 ještě v první lize, když se dohodoval s New York Rangers o nové smlouvě. Prostějovu dal tehdy hattrick.

„Na to si pamatuji, to bylo o soutěž níž. Sice by bylo ještě příjemnější, kdybych i teď dal nějaký gól, nějaké šance jsme měli, ale góly ještě přijdou, nám teď jde spíše o body,“ řekl Nedvěd.

Proti Znojmu se mu podobně fantastický start sice nepovedl, ale Petr Nedvěd doposud se trápícímu se Liberci viditelně pomohl.

Příklad? Druhý gól Liberce, před kterým Nedvěd vypálil od středové čáry na Trvaje. Jednoduše tak vybojoval útočné pásmo. A po buly pak padl gól. Právě jednoduchost Tygrům v minulých zápasech chyběla nejvíce. Nedvěd se nachomítl i u čtvrté branky, kdy před střelou Zíba od modré clonil znojemskému brankáři ve výhledu.

„Petra Nedvěda jsem chtěl od začátku. Věděl jsme, že mi přesně takový hráč schází. Třeba výkon Tomáše Klimenty vedle Nedvěda vzrostl o padesát procent. A věřím, že Nedvěd ještě víc ukáže, jak výborným hokejistou je,“ lebedil si trenér Liberce Dušan Gregor.

Nedvěd se k libereckému týmu připojil po týdnu váhání teprve v sobotu a jen dvakrát sním trénoval. Přesto byl na ledě u většiny přesilových her Liberce. Proti Znojmu nastupoval ve třetí lajně vedle Klimenty a Blatného.

„Je to výborný hráč, což bylo vidět už při přesilovkách. Je hrozně silný a umí krásně nahrát třeba přes dva hráče. A právě takovou myšlenku jsme právě potřebovali,“ chválil nového spoluhráče Tomáš Klimenta. A přiznal, že kdysi pro něj byl o třináct let starší Nedvěd hokejovým vzorem. „Řekl bych, že nám hodně pomůže,“ dodal. Už v pátek na ledě Českých Budějovic?

Bílí Tygři Liberec - Znojemští Orli 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Nedorost (J. Moravec, Jiruš), 23. Pletka (V. Nedorost, Kašpařík), 44. Bartovič (Hunkes), 48. Zíb (Žabka, Klimenta) - 16. Haman (M. Růžička). Rozhodčí: Homola - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 3912.

Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Žabka, Modrý, Hunkes - V. Nedorost, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Podkonický, Šachl - Klimenta, P. Nedvěd, Blatný. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Znojmo: Trvaj - Tesařík (51. J. Mrázek), Bičánek, Rýgl, Mojžíš, Štach, Švrček - Selingr, Erat, Čachotský - M. Růžička, R. Procházka, Demel - Kucharczyk, Haman, Plášek - J. Svoboda, Meidl, Chvátal. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud