8. října 2008 • 15:55

Předehrávka 13. kola: Pardubice - Plzeň

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrteční televizní předehrávkou mezi domácími Pardubicemi a Plzní začne 13. kolo hokejové O2 extraligy, které uzavře první čtvrtinu dlouhodobé části soutěže.



Pátí Východočeši sice ztrácejí na svého čtvrtečního soupeře, který je třetí, šest bodů, ale mají domácí zápas se Znojmem k dobru.

Oba týmy mají od začátku sezony solidní formu; Pardubičtí v domácím prostředí z pěti vystoupení získali 13 bodů, když jediné dva jim sebrala v samostatných nájezdech mistrovská Slavia, Plzeň se neustále pohybuje mezi prvními třemi týmy a je střelecky nejproduktivnější z celé extraligy. Za 12 kol dokázala nastřílet již 49 branek. Tři prohry, které Lasselsberger utrpěl, pochází ze zápasů mimo domácí stadion.

Trenéři Moelleru touží prodloužit vítěznou sérii a neradi by měnili úspěšnou sestavu z minulých kol. "Budeme si muset dát pozor na útočnou sílu soupeře a nedovolit, aby nás Plzeň přečíslovala na naší polovině. Varující je také úspěšnost plzeňských přesilovek," řekl asistent trenéra Jiří Seidl.

Utkání bude soubojem týmů, které zdobí právě vysoká úspěšnost přesilovek. "Proto bychom rádi svou aktivitou donutili soupeře k faulům," nabídl recept na zdolání soupeře Seidl. Trenéři mají k dispozici kompletní tým. Za poslední tři sezony Pardubice s Plzní vždy prohrály první vzájemný duel na východě Čech, ale pak uspěly v tom druhém.

Západočeši prožili v minulém kole v utkání s Třincem třetinu snů, kterou vyhráli 6:0, a potvrdili tak svou ofenzivní sílu. "Byla to však i shoda všech okolností. V první třetině jsme měli spoustu šancí, ale začalo to tam padat až v té druhé, kdy jsme zvýšili nasazení," řekl ČTK kouč Pavel Hynek.

Od zápasu na pardubickém ledě však nečeká žádné ofenzivní manévry. "Pardubice hodně posílily obranu, mají tam jména jako Píša, Čáslava nebo Štrbák.

Trenér Václav Sýkora navíc hodně tlačí na obranu, proto čekám boj o každý metr ledu," předpověděl Hynek. "A hlavně věřím, že ke kvalitě zápasu přispějeme i my, neboť my to venku máme zatím dost na střídačku," připustil Hynek. Schází zranění Dobrovolný a Ludvík.

Program:
Čtvrtek 9. října - předehrávka 13. kola:
17:05 Moeller Pardubice - Lasselsberger Plzeň (ČT2).

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud