9. října 2008 • 21:23

Divíšek pomohl zničit Plzeň

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podařený večer si dnes v předehrávce hokejové extraligy užil pardubický útočník Tomáš Divíšek. Vytáhl se totiž proti svým nedávným spoluhráčům z Plzně gólem a dvěma asistencemi a pomohl k výhře 8:5.



Bývalý kapitán Západočechů se na zápas proti svým kamarádům těšil. Ještě v létě s nimi trénoval, když padlo jeho angažmá v ruském Jekatěrinburgu, ale jelikož Lasselsberger měl pozice centrů nabité, posílil Pardubice.

"Bylo to pro mě speciální. Prožil jsem v Plzni dva roky a rád na to vzpomínám. Znám tam všechny kluky, Plzeň se mi líbí a byl jsem tam spokojenej. Bral jsem to hodně prestižně," řekl po dnešním utkání Divíšek.

Do Plzně zamířil v říjnu 2006 po předčasně skončeném angažmá ve Slavii a nyní se vrátil do týmu, kde působil v letech 2002 až 2005 a loučil se před odchodem do Prahy titulem.

Svou osobní bilancí v duelu s Plzní se nezabýval. "Hlavní je vítězství. Divákům se hokej musel líbit. Třináct gólů, to je neskutečný. Doufám, že jsme je uspokojili a příště na nás pískat nebudou," rýpl si Divíšek. V první třetině totiž někteří diváci dávali najevo, že se jim nelíbí daná fáze utkání.

Pardubičtí jim ale všechno vynahradili pěti góly v druhé třetině. Divíškův útok otočil stav z 2:3 na 5:3. Další gól ještě přidal Jiří Cetkovský, ale Plzeň na tříbrankovou ztrátu rychle reagovala.

"Měli jsme šňůru čtyř gólů a dostali jsme je trošku do kolen. I když jsme pak zase úplně zbytečně trošku polevili. Pak to zase byla přetahovaná," doplnil Divíšek.

Podobnou přestřelku nečekal, i když si byl vědom, že Plzeň má vynikající útok. "Nemyslel jsme si, že to bude tak nahoru dolů. Myslel jsme si spíš, že vyhrajeme 3:2. Oni ale dali góly z přesilovek, my jsme taky něco přidali.

Není nic příjemného, že jsme dostali tolik gólů, ale když jsme dali osm gólů... Navíc je dobré dát góly hned potom, co dostaneme. Zvedne to sebevědomí," dodal k trojímu smazání ztráty.

Plzeň se musela od 28. minuty obejít bez brankáře Romana Málka, který inkasoval nechtěný úder nohou od Michala Tvrdíka, který jej předtím blafákem překonal. Otřesený Málek, který si ani nepamatoval všechny předešlé události, musel přepustit místo Martinu Altrichtrovi, jenž pak v rychlém sledu inkasoval.

"Alkáč je vynikající gólman. Mají tu brankářskou dvojku velice vyrovnanou, ale je fakt, že když člověk jde v půlce zápasu a není moc rozchytanej, tak není tak jistej. Ale myslím si, že chytal dobře a nebyl příčinou jejich porážky," prohlásil Divíšek.

Pardubicím se začalo dařit střelecky, za poslední tři zápasy vstřelily osmnáct branek. "Máme malinko lauf. Třetí lajna šlape parádně, my se začínáme taky chytat, tak jsme za to rádi," pochvaloval si, že ostatní spoluhráči také doplňují nejproduktivnější týmové trio Jan Kolář, Petr Koukal, Jan Starý.

Pardubice navíc pětkrát za sebou uspěly doma. "Je to super. Mančafty, které sem přijíždějí, budou mít v podvědomí, že tady vyhráváme. Budeme se snažit to natáhnout co nejdéle, body doma jsou povinnost," dodal devětadvacetiletý centr.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud