13. října 2008 • 16:24

Nevídané. Po videu penalta...

Autor: mir
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napětí je to veliké, sudí Minář už pár minut konzultuje s videorozhodčím, zda padl gól. Jde o složitou situaci a rozhodující chvíli urputného boje. Stav 3:3, čas 54:04. Arbitr míří z boxu časoměřičů na led a ukazuje... Trestné střílení!



Výrazy nepochopení u osmi tisícovek fanoušků brzy vystřídá upjatý pohled na exekutora. Libor Pivko se rozjíždí k penaltě, vyjede tradiční velký oblouk, počká si na Mensatorovy pohyby, vidí dírku u pravé tyčky, kam také puk přesně posílá. 4:3! Málo vídaný souběh okolností přináší rezultát.

Vítězové, poražení i svědci zápasu z tribun ale ještě dlouho rozebírají moment z 55. minuty. Upřímně, kolikrát jste zažili, aby po debatě u videa následovala penalta?

Zadák Jakub Grof byl tím, kdo puk zalehl u brankové čáry, to po jeho zákroku dostal Pivko nabito k vítězné trefě.

„Puk tak šel do tyčky, spadlo to Mensymu na beton, pak na čáru, já jsem k tomu vletěl s tím, že puk někam vyhodím. Ale než jsem ho stačil zamést, rozhodčí pískl,“ popisoval Grof.

Autorem nakonec neuznané branky byl Tomáš Divíšek, který na rozdíl od svých kolegů z formace neměl dobré místo k potvrzení gólu. „Já osobně jsem viděl puk za bránou, ale kamera to asi nenašla. Ta penalta pro mě byla překvapením. Viděl jsem gól,“ přísahal Libor Pivko.O kus vedle přikyvoval Michal Tvrdík. „Puk byl tak pět čísel za čárou. Nevymýšlel bych si.

Mezi betony jsem viděl skulinu a puk za čárou. Byl jsem od toho asi dva metry. Videorozhodčí to nemusel vidět, toho jsem se právě bál. Přesto jsem si byl brankou jistý od začátku a snažil jsem se přesvědčit i kluky na střídačce. Rozhodčí to neuznal, ale naštěstí Pivec se trefil z penalty,“ oddechl si Tvrdík.

K nájezdu se mimochodem nikdo nehrnul... O to těžší měl Pivko úlohu. „Já se toho neujal, na střídačce jsme se dohadovali, kdo půjde. Ale Divoch s Tvrďou (Divíšek s Tvrdíkem) mě podrželi, řekli, že mi to na tréninku jde, tak ať to zkusím,“ usmíval se Pivko.

Kapitáni a trenéři obou týmů věděli, co v případě neuznání gólu bude následovat. „Kapitánům jsem hned sdělil, že bude následovat buď gól, nebo trestné střílení,“ řekl později Milan Minář.

Ten se včera vůbec natelefonoval... Tvrdíkovo vyrovnání na 3:3 musel rovněž potvrdit muž u přehrávače. Divíškovu nahrávku z křídla Tvrdík zasunul za Mensatora bruslí. Ale nekopl s ní. Tady to bylo celkem jednoduché.

„S nohou jsem tam nešachoval, byla pořád na ledě, takže jsem věřil, že to uznané bude. Odrazilo se mi to od nohy a zároveň trochu od hole přímo do brány,“ vysvětloval.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud