Jakub Hlaváč
26. října 2008 • 20:47

Košťál: Tahle prohra bolí

TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karlovy Vary se vrátily poprvé od ztraceného finále z minulé sezony do O2 Arény. A znovu neuspěly. Prohrály 5:6. „Vedli jsme o dva góly a prohráli, to bolí," říkal po utkání zklamaný Jan Košťál.



Západočeši do zápasu nevstoupili dobře. Soupeře si nechali utéct na rozdíl dvou branek. Za stavu 1:3 se však vzchopili a do konce druhé třetiny utkání otočili. V čase 48:45 zvyšoval Zaťovič na 5:3 a zdálo se, že Energii nemůže nic ohrozit.

Jenže to je mýlka. V posledních deseti minutách svěřenci Josefa Palečka třikrát inkasovali a bylo po bodech. „Vedli jsme na Slavii o dva góly a ten náskok promrhali. To nás samozřejmě mrzí. V kabině panuje veliká nespokojenost," komentoval zkrat ze závěru klání Košťál.''

Slavia předvedla nevídaný obrat >>>

„Soupeř prostě dokázal naše chyby potrestat. Každý si musí ty svoje uvědomit a poučit se," říkal tichým hlasem.

Vinu naopak mladý útočník nesvaloval na brankáře Mensatora. „Myslím, že Lukáš za to nemůže. My jsme mu nedokázali vyčistit prostor před brankovištěm. Navíc jednou skórovali ze samostatného úniku, to by se nemělo stávat. Sehráli to prostě dobře," ucedil poklonu na adresu vítězů.

Souhrn 19. kola >>>

Defenzívy se skutečně nevytáhly. A to do karet Západočechům nehrálo. „My jsme sem přijeli bránit a ono se hrálo nahoru - dolu. Výsledek tomu naprosto odpovídá," dodal agilní forvard.

Na konec minulé sezony, kdy stál na ploše vršovické haly na modré čáře se stříbrnou medailí na krku, si prý před duelem vzpomněl. „Měli jsme to trochu v hlavách, ale není to důležité. V základní části se hraje o vítězství a na soupeře se moc nehledí.

My jsme dnešek nezvládli. Musíme rychle zvednout hlavu," uvědomoval si Košťál. Poté zamířil za spoluhráči do autobusu, jehož osazenstvu dnes moc do řeči nebude.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud