23. prosince 2008 • 19:51

Znojmo odevzdalo body Varům

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Lepší střelecká produktivita podložená dobrým výkonem brankáře Lukáše Mensatora zajistila hokejistům Karlových Varů v generálce na Spenglerův pohár výhrou na ledě předposledního týmu extraligové tabulky Znojma 5:3.



Domácí Orli se prosadili pouze v přesilových hrách. Vítěznou branku Energie vstřelil v 51. minutě Marek Melenovský, který rychle odpověděl na vyrovnání Jiřího Dopity.

Výsledek pečetil při power play Petr Kumstát.I když začali hokejisté Karlových Varů aktivně a často ostřelovali brankáře Trvaje, vedení získali dvakrát domácí Orli. K náskoku jim dopomohla přehnaně důrazná hra, na kterou hosté dopláceli častými vyloučeními.

Souhrn 33. extraligového kola >>>

První oslabení Karlovy Vary přečkaly a naopak hrozily nebezpečnými brejky, při vyloučení Deje ale využil chybu v rozehrávce soupeře Tesařík. Ten zachytil kotouč na modré čáře, pohotově vystřelil a kotouč ještě tečoval Meidl a brankář Mensator už nestačil reagovat.

Hlasy trenérů po utkání
Radim Rulík (Znojmo):
"Vyhrál šťastnější tým. Nám se nedařilo v koncovce. Prohra mě zklamala hlavně kvůli fantastickým divákům, kteří nám vytvořili výbornou kulisu.

Mrzí mě, že takto rozehrané zápasy prohráváme. Pokud se chceme zvednout z předposledního místa v tabulce, tak musíme zabrat nejen po sportovní stránce, ale také v osobním životě."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Utkání přineslo výborný hokej se šťastným koncem pro náš tým. Toto vítězství považuji psychicky za velmi důležité před naším startem ve Spenglerově poháru.

Z mého pohledu byl důležitý hlavně vstup do druhé třetiny, kdy se nám dařilo i střelecky.

Druhý důležitý moment přišel v závěrečné třetině, kdy se nám podařilo rychle odpovědět na vyrovnávací gól soupeře čtvrtou brankou."


Hosté přidali na důrazu, dlouho se ale proti pozorně chytajícímu Trvajovi neprosadili. Znojemský brankář vynikl zejména při vyložené Melenovského v 10. minutě.

Hned v úvodu druhé třetiny hosté přidali na rychlosti i důrazu a už po 19 sekundách se podařilo při přesilovce Skuhravému vyrovnat, když doklepl do sítě kotouč, který zůstal kotouč ležet po Kumstátově střele na brankovišti.

Znojmu dopomohlo ke druhému gólu vyloučení Mudrocha. Na střelu obránce Rýgla od modré čáry Mensator nestačil reagovat. Kombinačně přesnější hosté ale stačili postupně otočit výsledek.

Nejdříve se podařilo vyrovnat Němcovi a těsně před přestávkou přidal třetí gól Skuhravý.V závěrečném dějství se Orli snažili o zvrat. Napomohly jim k tomu dvě přesilové hry pět na tří. První v délce téměř devadesáti sekund nevyužili.

Vzápětí jim hosté nabídli druhou stejně dlouhou výhodu, kterou zužitkoval Dopita. Za necelé dvě minuty ale potrestal hrubku domácích zadáků Melenovský a vabank už Znojmu nevyšel a výhru Karlových Varů pečetil střelou do opuštěné branky Kumstát.

Znojemští Orli - Energie Karlovy Vary 3:5 (1:0, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 8. Meidl (Tesařík), 24. Rýgl, 49. Dopita (Selingr) - 21. Skuhravý (Kumstát, Řezníček), 28. Němec (Prošek), 40. Skuhravý (Košťál), 51. Melenovský (Němec), 60. Kumstát.

Rozhodčí: Homola - Čížek, R. Prchal.
Vyloučení: 6:12, navíc Mudroch (Karlovy Vary) 10 min.
Využití: 3:1.
Diváci: 3547.

Sestavy:
Znojmo: Trvaj - Tesařík, J. Mrázek, Chvátal, Bičánek, Švrček, Mojžíš, Kotaška, Rýgl - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Plášek - Čachotský, Meidl, Demel - Beroun, R. Procházka, M. Růžička. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Karlovy Vary:
Mensator - K. Černý, Mudroch, Řezníček, Duben, Prošek, Němec, Dobroň, Čutta - Kumstát, Skuhravý, Košťal - Dej, Kristek, Sailer - Melenovský, Pech, Skladaný - Zucker, Jakub Bauer, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.


 


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud