Jakub Hlaváč
28. prosince 2008 • 17:21

Slávisté rozdrtili lídra tabulky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Proměnu, jakou prošla hokejová Slavia, by nedokázal popsat ani Franz Kafka. Mužstvo drcené pětizápasovou šňůrou porážek přejelo lídra extraligové tabulky 6:1. Doma naplno bodovalo po dvou měsících.



Že nebude vše jako obvykle, zjistili fanoušci již před vchody do O2 Arény. Jindy liduprázdné prostranství před halou bylo nabité lístkuchtivými diváky.

Utkání jsme sledovali online >>>
Souhrn 35. kola extraligy >>>

Debutoval v pětatřiceti a zvedl Slavii >>>

Od pokladen se táhly dlouhé fronty, převážně v černožlutých barvách. Tedy v těch, které v utkání oblékli hokejisté hostů.

Dalšího šoku se dočkali příznivci Slavie při pohledu na zahajovací sestavu svého mužstva. Do branky se místo Adama Svobody postavil Stanislav Neruda. Ve svých pětatřiceti letech chytal extraligové utkání od úvodního bully poprvé. Čisté konto mu pokazil za rozhodnutého stavu až Jakub Černý.

Hlasy trenérů po utkání
Jiří Kalous (Slavia): "Bylo to vyrovnané utkání, ale k nám se v určitých fázích přiklonilo štěstí a po dlouhé době při nás stálo i v koncovce. Napadalo nám to tam a to bylo rozhodující. Standa Neruda odvedl výborný výkon. K jeho nasazení nás vedlo to, že zkoušíme a hledáme cesty, jak z té výsledkové mizérie ven. Toto byla jedna možnost, jak tým oživit a povedlo se."

Petr Rosol (Litvínov):
"Myslím, že ten výsledek je pro nás trochu krutý. Zase takový rozdíl ve výkonnosti nebyl. Zápas se podle mého lámal v deváté minutě druhé třetiny, kdy jsme předtím měli dvě nebo tři gólové šance a domácí brankář výborně zasáhl, i když trochu se štěstím. Právě ve 29. minutě jsme však dostali laciný třetí gól a tam se to zlomilo. Pak už si domácí zápas pohlídali."

Nejdůležitější změna ovšem nastala v samotné hře Slavie. Nejistou obranu z posledních duelů vyměnila za pevnou hradbu. Její útočníci vyměnili voskové náboje za ostré. A v neposlední řadě paní Fortuna odehnala z hokejek svěřenců kouče Růžičky neuvěřitelné množství smůly, která na nich v době krize ulpěla.

Litvínov, který si lebedí na prvním místě tabulky, se ocitl v pro něj naprosto neznámé roli. V roli komparzisty. Divadlo režírovali domácí. Jako první se ovací hlediště dočkal Jakub Sklenář. Špičkou hole posunul kotouč nad rameno litvínovského gólmana Hübla. Druhý gól bleskově přidal bekhendovou ranou nejlepší střelec soutěže David Hruška.

Ve druhé třetině definitivně zlomil odpor v té chvíli dominujících Severočechů obránce Drtina. Podél mantinelu si proplul do útočného pásma, v tísni lehce nahodil puk na Hübla. Ke svému překvapení pak sledoval, jak brankáři propadl do sítě - 3:0.

Kanonáda pokračovala. Prvních gólu v letošním ročníku se dočkali Tomica s Novákem. Svůj druhý v nedělním klání přidal Sklenář. Celek z Krušovického podhůří byl na kolenou.

Slavia - Litvínov
Slavia - Litvínov


Turnikety prošlo 8897 lidí. Minimálně třetina z nich přála Litvínovu. Nepatřil mezi ně miliontý návštěvník zápasu Slavie v O2 Aréně. Ten své sympatie chová k pražskému klubu. I jeho vánoční stromek je prý červenobílý. Dostal pod něj dobrý dodatečný dar.

Slavia Praha - Litvínov 6:1 (2:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. Sklenář (Červenka), 17. D. Hruška (Kadlec), 29. Drtina (Kadlec), 32. Tomica (P. Jelínek), 33. Sklenář (Červenka, Bednář), 50. J. Novák (Kolařík) - 54. J. Černý (Lukeš, Reichel). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Křivský. Vyloučení: 5:7, navíc Branda (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 8897.

Slavia Praha: Neruda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Žižka, Sloboda, Kolařík, Špelda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, P. Jelínek, Tomica - T. Svoboda, Kraft, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Branda, Jenáček - Jánský, Heinisch, Šinkovič. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud