Miroslav Horák
2. ledna 2009 • 20:17

Pardubice rozstřílely Zlín

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Pusťte si brutální horor. A hned po něm páteční zlínské představení v Pardubicích. Stačí první dvě třetiny. Dojem ve vás zůstane stejný. Orosíte se hrůzou. Něco tak ošklivého a naivního Venerovi hoši dlouho nepředvedli.



Vítězové silou drtičky rozcupovali zvadlé oponenty a doma pošesté v řadě vyhráli.

Popravení hosté se mohou utěšovat jediným: štěstí, že takovou nicotu neukázali doma. To by je příznivci hnali… „S každým jsme už v sezoně bodovali, jenom s Pardubicemi ještě ne. Nevím, proč nám nesedí,“ krčil rameny kouč Zdeněk Venera.

Souhrn 37. kola hokejové extraligy >>>

Záznam zlínské tragédie může posloužit jako dokonalý instruktážní materiál. Snad s názvem: Takhle nikdy! „Absolutně nám to nevyšlo,“ promluvil otevřeněji gólman Igor Murín.

HLASY TRENÉRŮ
Václav Sýkora (Pardubice):
"Zlín nám dvěma výhrami venku vyslal varovný signál a naši hráči to vzali opravdu zodpovědně. Do zápasu nastoupili s obrovskou chutí, s dobrým pohybem, z čehož vyplynul ten tlak a šance. Jsme rádi, že jsme z nich i dali hodně gólů. Dvě třetiny byl výkon z naší strany možná bezchybný. I když bývám dost kritický, tentokrát musím mužstvo skutečně pochválit. Je pravda, že v poslední třetině jsme trošičku slevili v koncentraci a tady patří i poklona soupeři, který to za nepříznivého stavu nezabalil a donutil nás, abychom se hodně rychle vrátili na zem a dohráli zbytek utkání naplno."

Zdeněk Venera (Zlín):
"Domácí byli od začátku jednoznačně lepším týmem, za dvě třetiny si vytvořili dostatečný náskok. A i když jsme to v té poslední trochu zkorigovali, tak to dneska na Pardubice zdaleka nestačilo. Jejich vítězství bylo naprosto přesvědčivé a zasloužené. Pardubice jsou jediným soupeřem, se kterým jsme v sezoně nebodovali. Poslední zápasy venku jsme hráli dobře, ale Pardubice nám asi nesedí. Dnes to bylo jednoznačné utkání."

Pardubice rozmontovaly „soupeře“ rychle a s vitální kuráží. Po půl hodině hry nevěřícně zírali i místní fandové. Na to, s jakým gustem Sýkorův soubor tlačí soka do temného území deprese.

Paradoxně nejlepší zlínský hráč opouštěl bojiště v půlce utkání. Po pěti gólech už to Igor Murín musel zabalit a schovat hlavu pod deku. Aby nezešílel. „První dvě třetiny to z naší strany bylo hrozné. Měli jsme snad jednu šanci…“ skoro šeptal Murín.

Jeho parťáci dovolovali domácím vše. Nevěděli, koho bránit dřív. Prostě nestíhali. Pod trvalým vířením nadržených techniků postupně klesala i Murínova nálada. Nešlo to jinak. Přestože slovenský gólman chytil Pivkovi trestné střílení a výborně vyřešil kupu dalších gólových šancí.

Zlínské hvězdy Balaštík s Leškou předvedly slaboučký odvar a z velké míry i tihle dva mohou za to, jak razantním způsobem se začíná otáčet účtování obou klubů.

Zatímco v základní části minulé sezony RI Okna Zlín čtyřikrát Pardubice složil k zemi, nyní je vše jinak. Sýkorovi chráněnci už potřetí v řadě vyhráli, libují si i nad výmluvným skóre 15:5.

Hosté se částečně rehabilitovali až v poslední části. Až tady o sobě mohli prohlásit, že hrají extraligu. Těžkotonážní bek Hamrlík si udělal radost tancem až před Lašáka a gólovým zakončením v pádu. „Trochu jsme to zkorigovali, ale jinak jsme na Pardubice neměli nárok,“ shrnul Venera.

To jeho protějšek až neobvykle zářil. „Málokdy to dělám, ale po tomhle výkonu musím hráče pochválit. Bylo to skoro bezchybné,“ zaradoval se Václav Sýkora před nedělním hitem v Litvínově.


Moeller Pardubice - RI Okna Zlín 6:2 (2:0, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky:
11. Pivko (Cetkovský), 14. Pivko (Divíšek, Čáslava), 29. Zohorna (Píša, Tvrdík), 31. Kolář I (Nakládal, Starý), 33. Divíšek (Rákos), 60. Čáslava (Cetkovský, Divíšek) - 47. Hamrlík, 53. Balaštík (Köhler).
Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 2:3, navíc Roman Vlach (Zlín) 10 min. Využití: 0:1.
Diváci: 9763.

Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma, Lojek - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Tvrdík, Zohorna, Somík - Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Zlín: Murín (33. Biegl) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Andrašovský - M. Pšurný, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud