4. ledna 2009 • 19:20

Mladá Boleslav opět úspěšně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Zlína prohráli v zápase 38. kola extraligy na domácím ledě s Mladou Boleslaví 1:3. Zlín v průměrném zápase selhal v koncovce, zatímco extraligový nováček ze dvou víkendových zápasů venku vytěžil stoprocentní zisk šesti bodů.



Berani podruhé za sebou vyšli bez bodového zisku a v novém roce nezískali ještě ani bod. Středočeši se díky dnešní výhře přiblížili předposledním Českým Budějovicím na pět bodů.

Domácí kouč Venera poslal do boje pouze tři kompletní řady a v brance dostal před Murínem přednost Biegl. Po ospalém začátku měli hosté v páté minutě výhodu přesilové hry, když na trestnou lavici odešel Andrašovský. Boleslavští ji po minutě využili. Bendovu střelu Biegl vyrazil před sebe a kotouč doklepl do sítě kapitán Král.

HLASY TRENÉRŮ
Zdeněk Venera (Zlín):
"O výsledku rozhodly přesilové hry v úvodní třetině. Zatímco Boleslav využila početní výhodu, my jsme při naší přesilovce inkasovali druhý gól. To byl velký kontrast. Pravdou je, že vyložených gólových šancí bylo málo. Nechci se vymlouvat, ale trápí nás marodka. Těsně před utkáním nám vypadl ze sestavy Andrej Kollár. Objevila se u něho nevolnost s podezřením na zánět slepého střeva. Chybí nám každý hráč do útoků. Hosté jsou sice poslední v tabulce, nicméně uhráli velmi dobré výsledky a určitě neřekli poslední slovo."

Jaromír Šindel (Mladá Boleslav):
"Přijeli jsme na Moravu s cílem neinkasovat branky. Byli jsme během zápasu v pohodě. Hráči až na pár malých zaváhání splnili to, co jsme od nich očekávali. Ve hře je ještě hodně bodů a jsme odhodláni dostat se z poslední extraligové příčky."

Zlín měl poté výhodu dvou přesilových her, ale sehrál je špatně. Leškova řada si vytvořila tlak, ale s koncovkou byli domácí na štíru. Pozorně bránící Boleslav však zlínské hráče nepustila do vážnější šance. Zlín pokračoval v ospalém výkonu a nezužitkoval ani přesilovky.
Špatná úvodní třetina ze strany Zlína byla korunována inkasovým gólem, který hosté vstřelili v oslabení. Zlínští špatně rozehráli, puku se zmocnil nejlepší boleslavský střelec Handlovský a proti Bieglovi předvedl ukázkový blafák.

Souhrn 38. kola extraligy >>>

Zlín byl ve druhé dvacetiminutovce aktivnější. Šance si vytvořili Köhler, Andrašovský a Záhorovský, ale brankář Chábera stále držel čisté konto. Domácí se nedokázali prosadit ani při další přesilové hře, když trest za zdržování hry vyfasoval Král. Leškova řada si vytvořila značný tlak, ale koncovka byla ze strany domácích bezzubá a neplodná. Rachůnek a Balán nepřelstili ochránce boleslavské svatyně. Snahu domácím nelze upřít, nicméně všechny střely z bezprostřední blízkosti pochytal gólman Chábera nebo skončily vedle. Mladá Boleslav se netlačila ve druhé části do útoku a po většinu času bránila svůj náskok z úvodní třetiny.

Domácí se dočkali snížení ve 47. minutě, když Rachůnek tečoval se štěstím střelu Lučky od modré čáry. Zlín kontaktní branka povzbudila, vyrovnání měl na holi Záhorovský, ale v rozhodujícím okamžiku mu utekl kotouč z hole. A tak přišel zákonitě trest, když po rychlém přečíslení ujel Radim Vrbata a ukázkovým blafákem rozhodl o výhře extraligového nováčka na zlínském ledě.

RI Okna Zlín - BK Mladá Boleslav 1:3
(0:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 47. Rachůnek (Lučka) - 6. R. Král (Benda, Posmyk), 17. Handlovský, 53. R. Vrbata (Důras, D. Vrbata).
Rozhodčí: Šindler - Kostka, Bláha.
Vyloučení: 4:8, navíc Benda (M. Boleslav) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1.
Diváci: 3699.


Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Balán, Rachůnek - Andrašovský (41. Ondráček), Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Mladá Boleslav: Chábera - Hunkes, Schnabel, Jindra, Kočí, Posmyk, Mocek, Čížek - R. Vrbata, D. Vrbata, Důras - Nouza, R. Král, Handlovský - Padělek, Boháč, Benda - Kazionov, T. Sýkora, R. Pšurný. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud