4. ledna 2009 • 20:41

Gólman Štěpánek: Šli jsme na krev

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S náhradním gólmanem Jakubem Štěpánkem se hokejisté Vítkovic po pěti prohrách odrazili k vítězství. Dvaadvacetiletý brankář musel mezi tyče už v sedmé minutě utkání se Spartou místo zraněného Marka Pince.



Za svá záda nepustil ani jeden puk a i díky němu domácí vyhráli 3:0.

Vítkovice utnuly sérii porážek >>>


Rychlý nástup do branky vítkovickou dvojku nerozhodil. "Bylo to naštěstí už v sedmé minutě a byl jsme ještě docela rozhýbaný z rozcvičky," řekl po utkání novinářům Štěpánek, který se pro zbytek zápasu stal jediným brankářem Vítkovic. Otřesený Pinc zůstal po zásahu do hlavy v kabině. "Teď někdy jsem četl na internetu, že se to stalo v Německu a snad během patnácti minut se zranili oba brankáři. Ale nemyslel jsem na to. Kdo by tam pak šel, fakt nevím. Asi Lojza Hadamczik," usmíval se Štěpánek.

Duisburg neměl koho do brány >>>

Pincův náhradník ovšem utkání dochytal bez problémů a vyzrál na všechny sparťanské střelce. Moc práce však s výjimkou druhé třetiny neměl. "Kluci mi úplně maximálně pomohli," uznal. "Dneska jsme šli opravdu na krev a věřili, že je ideální zápas na to, abychom zlomili tu sérii proher. Řekli jsme si, že musíme skákat do střel a kluci to plnili doslova. V přesilovkách na mě prošlo minimum střel, v té čtyřminutové prakticky nic," konstatoval Štěpánek.

Vítkovice odolaly ofenzivě Sparty v silně kombinované sestavě. Kouč Alois Hadamczik nemohl počítat s deseti hráči, které využívá během sezony. K juniorským reprezentantům Romanovi, Strapáčovi, Szturcovi, dlouhodobě zraněným Varaďovi a Treillemu se přidal Kuboš, který má z utkání v Kladně natažené kolenní vazy, a střevní potíže vyřadily Jurečku, Ovčačíka, Stehlíka a Burgra. V průběhu utkání musel odstoupit i Krenželok.

"Kluci, kteří nastoupili, ale bojovali a nahradili ty, co chyběli. Všichni dneska podali stoprocentní výkon a odměna za to byly tři body," uvedl Štěpánek.

Do dalšího utkání už by sestavu měli doplnit minimálně Jurečka, Ovčačík, Stehlík, Krenželok a Burger. Hadamczik navíc každým dnem očekává příjezd posily ze zámoří, útočníka New Jersey Petra Vrány, který by měl ve Vítkovicích dohrát sezonu. "Včera jsme spolu mluvili. Má dneska ještě jedno jednání a pokud to nedopadne kladně, tak by tady během týdne měl být," doplnil Hadamczik.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud