9. ledna 2009 • 19:48

Vítkovice vyhrály v prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - I třetí letošní derby mezi hokejisty Třince a Vítkovic skončilo v řádné hrací době 2:2, bonusový bod navíc pak za vítězství v prodloužení urvaly Vítkovice. Domácí po gólech Davida Květoně dvakrát vedli, ale soupeř pokaždé srovnal.



V 63. minutě trefil výhru bombou od modré čáry obránce Petr Jurečka. Oceláři alespoň přerušili sérii tří zápasů bez bodového zisku.

Domácí dostaly do tempa dvě rychlé přesilovky, ve kterých prolomili vítkovickou obranu perfektně sehraným brejkem: Malec uvolnil pasem přes polovinu hřiště našlápnutého Květoně, který bekhendem přesně zamířil ke vzdálenější tyčce.

Souhrn 39. kola extraligy >>>

Petrovický má otřes mozku >>>

Ani s pěticí uzdravených marodů se Vítkovice nemohly prosadit. Už v 11. minutě navíc přišly o kapitána Petrovického, kterého po souboji s Vosátkem za Vojtkovou brankou otřeseného odvedli do kabin. Třinec si v poli udržel nepatrnou převahu, ale ani soupeř mu v koncovce více nedovolil. Pár sekund před koncem první části naopak mohl srovnat Štefanka, jeho nájezd z pravého křídla však zlikvidoval Vojtek.

Hlasy trenérů
Antonín Stavjaňa (Třinec):
"Utkání bylo ve stejném duchu jako ta dvě předešlá. Vyrovnané do poslední chvíle a nadprůměrné co se týče nasazení a bruslení. Tlačili jsme na hráče, aby chodili do jednoduchého zakončení, ale to jsme právě ve druhé třetině na týmu postrádali. Bylo tam dost dobrých pozic na zakončení. Za stavu 2:1 pak přišlo vyloučení a v jednoduše sehrané přesilovce se to srovnalo. V prodloužení tam pak propadl Jirka Polanský a skončilo to špatně."

Kamil Konečný (Vítkovice):
"Jsme rádi, že jsme uhráli šťastné, ale zasloužené vítězství. Hráči prakticky nesplnili jen jednu věc. Měli se snažit být co nejméně vylučovaní, protože třinecké přesilovky jsou jedny z nejlepších v lize. To nesplnili, góly jsme dostávali právě v oslabeních. Ale jinak mužstvo zabojovalo, dobře se pohybovalo a hrálo s plným nasazením. Odměnou byly dva body."
Derby hokejovou kvalitou nenadchlo. Neurovnaná partie byla spíše bojem o každý metr ledu, ve které nezbyl prostor pro kombinační hru. Třinec mohl odskočit ve 24. minutě, ale Pinc přes zakrytý výhled se štěstím vyrazil ránu Semana a poradil si i s dorážkou Peterka.

Vítkovice na vyloženou příležitost čekaly téměř do poloviny zápasu, po Ujčíkově střele zívala na Kvapila prázdná branka, ale puk mu v klíčové chvíli uskočil stranou. Štěstí se však hostům zase vrátilo: Polanský po sólu v 32. minutě bekhendovou kličkou minul branku, z protiútoku vletěl do rozhozené obrany Kvapil a bez velkého vymýšlení prostřelil Vojtka ranou po ledě. Hosté mohli v závěru druhé části skóre otočit v přesilovce, ale nakonec byli rádi, že je po velké šanci Květoně zachránil od pohromy Pinc.

Třinecký útočník se fanouškům revanšoval v třetí části. Čtyřminutová přesilovka Ocelářů už byla téměř u konce, když se puk šťastně odrazil před Květoně, který ho napálil do prázdné branky. Až pak zápas konečně chytil šťávu a spád. Vítkovice byly aktivnější, ale Krenželokovu střelu zastavila horní tyčka. Brzy bylo přesto srovnáno. Vyrovnávací gól se v mnohém podobal tomu domácímu: Vojtek vyrazil při vítkovické přesilovce Barinkovu ránu před osamoceného Ujčíka, jenž nezaváhal.

Týmy popáté z posledních osmi vzájemných utkání uhrály v normální hrací době plichtu 2:2. Prodloužení takřka přesně v jeho polovině ukončil Jurečka, který prostřelil Vojtka nekompromisní dělovkou.

Oceláři Třinec - Vítkovice Steel 2:3 v prodl.
(1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. D. Květoň (Malec, Seman), 45. D. Květoň (D. Moravec) - 32. Kvapil (Burger), 48. Ujčík (M. Barinka), 63. Jurečka.
Rozhodčí: Minář - Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 7:8, navíc Gureň - Kvapil oba 10 min. Využití: 2:1.
Diváci: 4087.


Třinec: Vojtek - Vosátko, Gureň (21. - 30. Kania), Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec - Lušňák, Piecha, D. Moravec - Balej, Polanský, Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Zeliska, Pánik, Steber. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Vítkovice:
Pinc - Jurečka, M. Barinka, Krstev, Stehlík, Suchý, Ovčačík, Tichý - Petrovický (15. Strapáč), Burger, Kvapil - Ujčík, R. Hruška, Ondřej - Klimek, Štefanka, Krenželok - od 27. min. navíc Mikula, Szturc. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud