4. března 2009 • 12:56

Šlégr: Paroubek je můj přítel

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamaný ze včerejšího zápasu, ale s klidným hlasem přivítal Jiří Šlégr redaktory deniksport.cz na litvínovském stadionu, kde odpovídal v on-line rozhovoru na dotazy čtenářů. V něm prozradil, že se v budoucnu chce věnovat politice na vyšší úrovni.



Chvíli poté, co jsme zaparkovali u stadionu, olympijský vítěz z Nagana 1998 vylezl z okna a mával, abychom si pospíšili do prvního patra.

Jiří Šlégr chtěl začít o něco dřív oproti původně avizovanému času. Vyhověli jsme. Hokejistu po rozhovoru čekaly povinnosti v zastupitelstvu, ve kterém působí jako nezávislý zastupitel. "V budoucnu bych ale chtěl vstoupit do ČSSD," přiznal.

A proč zrovna do této parlamentní strany? "Seznámil jsem se s předsedou Jiřím Paroubkem v Litvínově, kam se přijel podívat na hokej. Začali jsme spolu víc komunikovat, a proto jsem se postupem času rozhodl stranu podpořit. Někomu se to líbit nemusí, ale každý z nás má právo na názor," vysvětlil.

Politice se prozatím věnuje na komunální úrovni. Ale baví ho. V budoucnu se jí chce věnovat mnohem víc. "Bavila mě a asi bavit bude. Proto se po skončení hokejové kariéry možná ocitnu v politice na vyšší úrovni," prozradil Šlégr.

Nebojí se ani problémů, které často politiky postihnou. "Kdybychom sledovali dění po celém světě, tak uvidíme, že se všude v politice vyskytnou nějaké problémy, korupční aféry a další věci. Ale jsem optimista a věřím, že v naší politice se všechny tyto věci budou zlepšovat," prohlásil možná budoucí poslanec.

Se současnou politikou Šlégr není spokojen. Především přístup politiků k obyčejným lidem podle jeho slov není dobrý. "Měli by být mnohem lidštější," myslí si.

Ale i ona důležitá politika musela jít v posledních dnech nachvilku stranou. A není se co divit. Litvínov totiž válčí v play off s Karlovými Vary, s nimiž dvakrát po sobě prohrál. Naposledy v úterý 1:2 po samostatných nájezdech.

Na severu Čech přesto vládné pohodová atmosféra. "Sice prohráváme na zápasy 0:2, ale ještě není konec. Do finále se klidně můžeme probojovat," sdělil Šlégr čtenářům. Zda se to podaří, napoví nejbližší dny.

Celý on-line rozhovor s Jiřím Šlégrem:

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud