5. června 2009 • 15:22

Vítkovice stále nemají generálního partnera

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejistům Vítkovic chybí před novou extraligovou sezonou generální partner. Vedení ostravského klubu podle svých oficiálních internetových stránek stále neuzavřelo smlouvu se společností Evraz Vítkovice Steel, která byla hlavním sponzorem v minulé sezoně.



Ocelářský gigant a dlouholetý partner hokejistů, který podle nepotvrzených informací přispívá v řádech desítek milionů korun, se klubu zatím nezavázal k další spolupráci.

"Není nic tajného, že doposud není podepsaná smlouva s Evrazem a stále se vyjednává. Věříme tomu, že se nakonec na podpoře hokeje domluvíme, ovšem není to vůbec jednoduché," uvedl pro vítkovický web trenér a generální manažer Alois Hadamczik.

Ztráta ekonomické podpory koncernu by pro klub byla velkou nepříjemností. I přesto, že Vítkovice už v důsledku hospodářské recese po uplynulé sezoně vyhlásily úsporný program a rozpočet na příští sezonu zkrátily o čtvrtinu.

Podle neoficiálních údajů se náklady klubu v minulém soutěžním ročníku pohybovaly mezi 90 a 100 miliony korun. "Současná situace postihuje jak velké podniky, tak malé firmy. Hokej ve Vítkovicích ale chceme, děláme pro to všechno a věřím, že nám pomůže i město Ostrava, kterou reprezentujeme," uvedl Hadamczik.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud