5. října 2009 • 21:59

Pomohou spráskaným Tygrům americké posily?

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bílí Tygři se vzpamatovávají z jedné z nejtvrdších proher, jakou ve své extraligové historii zažili, když je ponížilo jasně poslední Brno debaklem 7:2.
Následky? Trenér Jiří Kalous má od vedení klubu stále důvěru, Bílí Tygři však získali dvě nové americké posily.



Fotbal na Facebooku

Do obrany přichází třiadvacetiletý Jason DeSantis a konkurenci v útoku by měl zvýšit sedmadvacetiletý Dennis Packard. Oba se severočeským klubem podepsali smlouvu do konce sezony.

Pokud by však Packard nenaplnil očekávání, může být jeho kontrakt po měsíci ukončen. Jestliže se vyřeší včas všechny nutné administrativní náležitosti, měli by být oba hráči připraveni nastoupit již v úterý proti Českým Budějovicím.

Americké posily Liberce:
Jason DeSantis

Datum narození: 9. 3. 1986
Výška: 180 cm
Váha: 84 kg
Hůl: pravá
Pozice: obránce

Stránky Ohio State University, kde hrál univerzitní ligu od sezóny 2004/2005 do 2007/2008 ho popisují jako dobře bruslícího ofenzivního beka. Poslední dva roky hrál DeSantis AHL za tým Philadelphia Phantoms, přičemž vloni si v 56 zápasech připsal 17 bodů a pouhých 12 trestných minut.

Dennis Packard

Datum narození:
9. 2. 1982
Výška: 196 cm
Váha: 106 kg
Hůl: levá
Pozice: levé křídlo

V roce 2001 byl draftován, v sedmém kole si ho jako celkově 219. vybrala Tampa Bay. Od roku 2006 začal hrát AHL a střídavě i ECHL. Později podepsal jako volný hráč smlouvu s klubem NHL Boston Bruins, do prvního týmu se ale neprobojoval a hrál za farmu Providence Bruins a později ve Worcesteru za tamní Žraloky.
V ročníku 2008/2009 se v rámci AHL přesunul do týmu Bridgeport Sound Tigers (farma New York Islanders), za které odehrál šestatřicet utkání v základní části a dvě v play-off, během sezóny ale také působil v nižší ECHL v Utahu, za který nastoupil k jedenácti duelům s bilancí jedenácti kanadských bodů. Packard je typickým vyznavačem zámořského stylu hry, k čemuž ho opravňují i ideální dispozice.

„Měli by oživit kádr," uvedl generální manažer Liberce Ctibor Jech. Liberečtí hokejisté musí ve dvou následujících utkáních, která hrají na vlastním ledě, zastavit strmý pád, při kterém pod Ještědem ožily vzpomínky na loňskou nepovedenou sezonu.

„Po minulé sezoně jsme udělali velký řez a určité problémy jsme očekávali a ani v tuto chvíli nemíníme dělat nějaká zásadní a zbrklá rozhodnutí. Nejsme spokojení, ale budeme se dále rvát s tím, aby výsledky byly," dodal Ctibor Jech.

Ještě před čtrnácti dny byli liberečtí Bílí Tygři na druhém místě za vedoucími Vítkovicemi. Pak ale přišla zdrcující série pěti proher bez získaného bodu.

Na smutné bilanci se mimo jiné podepsala i těžká viróza, která zasáhla libereckou kabinu a jenž vyřadila několik opor Liberce včetně finského gólmana Tero Leinonena, jenž musel být dokonce na čtyři dny hospitalizován v nemocnici.

Náhradní gólman Michal Fikrt je zatím z formy. Liberec navíc sráží až příliš lehce překonatelná obrana.

„Musíme si uvědomit, že řez kádrem byl velký a hráči, kteří nedostávají důvěru, především v defenzivě, nikdy nehráli v zápasech rozhodující momenty, rozhodující přesilovky, oslabení, závěry utkání. Věděli jsme, že to bude těžké, ale musíme se s tím poprat a já jsem přesvědčený, že to zvládneme," prohlásil Jiří Kalous.

Nejproduktivnějším hráčem Bílých Tygrů je s desti body Jan Hlaváč, ten však bude dres Bílých Tygrů oblékat jen do 25. října a poté se vrátí do švédského HC Linköpings.

V úterý Bílí Tygři hostí České Budějovice, ve čtvrtek opět doma Mladou Boleslav. Zastaví konečně tristní sérii proher?

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud