31. prosince 2009 • 14:29

Wolf slibuje: Extraligu neprodáme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klub Geus Okna Kladno neuvažuje o prodeji extraligové licence. Nový výkonný ředitel předposledního celku nejvyšší soutěže Milan Volf to prohlásil v reakci na vyjádření odstupujícího generálního manažera Otakara Černého mladšího.



Ten označil právě prodej extraligy za cíl prezidenta klubu Jaromíra Jágra staršího a Volfa, který do vedení kladenského klubu nastoupil v pondělí.

"Vedení klubu se od takových informací a prohlášení distancuje a ubezpečuje fanoušky, že o prodeji extraligové licence neuvažuje ani teď, ani po skončení soutěže. Naší prioritou je udržet pro Kladno extraligu i pro příští sezony," uvedl Volf v prohlášení na oficiálních internetových stránkách Kladna.

Černý svůj odchod z Kladna doprovodil ostrým vyjádřením. "Jsem přesvědčen, že celá situace, která nyní v klubu nastala, vyústí v prodej extraligové licence z Kladna do jiného města, což je hlavním záměrem pana Jágra již od letošního léta. V době, kdy klub slaví 85 let od založení, u toho být nechci," napsal ve své tiskové zprávě.

Černý připojil, že jej mrzí, jak došlo po devítileté spolupráci s klubem k rozchodu. "Byl jsem vždy ke klubu loajální a na jeho činnost jsem sehnal finance v řádech desítek milionů korun. Pan Jágr nebyl schopen na rovinu sdělit, že už jsem pro něj nechtěný, a na místo toho za mými zády připravoval příchod Milana Volfa," doplnil Černý a opřel se i do exprimátora, který měl vždy ke kladenskému hokeji blízko.

Černý obvinil Jágra: Chce prodat extraligu >>>

"Tomu (Volfovi) ve skutečnosti nejde o pomoc kladenskému hokeji. Potřebuje se zviditelnit, pomoci tím sám sobě a kladenský klub udržet v extralize proto, aby pan Jágr pak mohl prodat extraligovou licenci," vyjádřil se Černý. "Komentovat vyjádření pana Černého je zbytečné. Byla z něj cítit zloba," citoval server Sedmicka.cz Volfa.

Černý dále uvedl, že o změny, které v klubu plánuje Volf, také dlouho usiloval, ale nedostal k nim prostor. "Návrhy na změny, které by vedly ke zlepšení stavu v klubu, však nechtěl prezident klubu Jágr realizovat, za což jsem byl na veřejnosti kritizován, byť jsem je sám bez souhlasu pana Jágra rozhodovat nemohl," doplnil Černý.

Jágr se proti tomuto tvrzení ohradil. "Kdyby bylo po jeho, tak by se trenéři měnili už asi desetkrát. Nejsem ale takový, abych je odvolával. Problém nevidím v trenérech, ale v komunikaci. Ta je důležitá," citoval Jágra deník Sport. "Pan Černý měl u mě veškerou podporu. Překvapilo mě, že se takhle zachoval. Nemám z toho dobrý pocit. Jak se říká - za dobrotu na žebrotu," řekl prezident kladenského klubu serveru Sedmicka.cz.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud