22. března 2022 • 21:45

SESTŘIHY: Senzační obrat Motoru v 60. minutě! Druhý bod slaví i Sparta

Autor: ČTK, iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový obrat se v play off jen tak nevidí! Ještě 45 vteřin před koncem prohrával Motor České Budějovice ve druhém čtvrtfinále proti Pardubicím 1:2, i tak ještě do konce základní hrací doby dokázal dvěma góly duel otočit a vyhrát 3:2! Deset sekund před koncem rozhodl Lukáš Pech. Druhou výhru v sérii slaví i Sparta, která si po pondělním skalpu 7:0 tentokrát poradila s Libercem těsně 3:2.



Sparta má druhou výhru, rozhodl Tomášek

Hokejisté Sparty porazili ve druhém čtvrtfinále play off extraligy Liberec 3:2 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:0. Všechny branky padly v první třetině, o vítěznou trefu Pražanů se postaral David Tomášek. Série pokračuje v pátek a v sobotu v Liberci.

Severočeši po pondělním debaklu vstoupili do utkání aktivně a již na začátku druhé třetiny mohl otevřít skóre Ordoš, nedokázal však ideálně zakončit. Domácí rychle srovnali hru, ale inkasovali jako první. Sparta dostala trest za příliš mnoho hráčů na ledě a úvodní přesilovku utkání využil Šmíd, který projel celé hřiště a překonal Machovského.

O minutu později ale hráli v šesti i hosté a Pražané bleskově vyrovnali. Sobotka ukončil přesilovku již po třinácti sekundách. Ve 13. minutě připravil přesnou křížnou přihrávkou Matuškin gól pro Němečka a Sparta vedla. Vzápětí šli navíc Tygři do tří, a přestože 59 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku domácí nedokázali využít, ještě než se první z vyloučených Šír zapojil do hry, prosadil se důrazný Tomášek.

SESTŘIH: Sparta - Liberec 3:2. Pražané přetlačili Tygry i podruhé, rozhodl Tomášek
Video se připravuje ...

Hosté ale ještě v první třetině v přesilovce snížili, když za ležícího Machovského dotlačil v přesilovce puk Vlach. Rozhodčí Lacina gól uznal navzdory předcházejícímu kontaktu Ordoše s brankářem Sparty a trenérské výzvě domácích. Za střet podle rozhodčích mohl bek Sparty Jurčina.

Ve 24. minutě mohli zvýšit vedení domácích Sobotka s Řepíkem, kteří se dostali sami před Kváču. Gólman Liberce ale pokus kapitána Sparty vyrazil. Emoce ve druhé části výrazně poklesly, více šancí skórovat měli Pražané, Kváča ale chytal spolehlivě.

Na začátku třetí části mohl přidat čtvrtý gól Chlapík, ani nejproduktivnější hráč základní části ale libereckého brankáře nepřekonal. Oba týmy se snažily hlavně neudělat chybu a nenabídnout soupeři výraznou příležitost. Těsnou výhru nakonec Sparta udržela a připsala si devátou výhru za sebou včetně závěru základní části.

Hlasy trenérů:

Josef Jandač (Sparta): „Očekávali jsme, že se nebude opakovat scénář z prvního zápasu. Dnes to byl urputný boj, první třetina byla živější na góly, ale pak se to trošku zklidnilo. V závěru bylo pro nás důležité, že jsme soupeře nepustili do extra vyložené šance a mužstvo si to ubojovalo. Jsme rádi, že jsme domácí prostředí využili.“

Patrik Augusta (Liberec): „Jsem rád, že jsme podali oproti pondělí zlepšený výkon, ale bohužel jsme prohráli a na bod, který jsme chtěli z Prahy odvést, to nestačilo. Po bláznivé první třetině se hrál urputný hokej s dobrými obranami. Rychle se otáčela hra. Soupeř měl o trošku více šancí než my, nás podržel brankář, ale nestačilo to. Odjíždíme domů za stavu 0:2, ale série nekončí. Připravíme se na pátek.“

Góly

Domácí: 08:33. Sobotka, 12:49. David Němeček, 14:56. Tomášek

Hosté: 07:14. L. Šmíd, 16:47. J. Vlach

Sestavy

Domácí: Machovský (J. Hudáček) – Matuškin, David Němeček, A. Polášek (A), T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – M. Forman, Sobotka (A), M. Řepík (C) – Chlapík, Vitouch, Tomášek – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), M. Ivan, M. Rosandić, Kolmann, Aubrecht, Melancon, Štibingr – Ordoš, Filippi, M. Zachar – Faško-Rudáš, Gríger, Klepiš – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, J. Šír, A. Najman.

Rozhodčí

Šír, Lacina – Brejcha, Lederer

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Senzační obrat Motoru v poslední minutě

Hokejisté Českých Budějovic díky obratu v poslední minutě porazili ve druhém utkání čtvrtfinále play off extraligy doma Pardubice 3:2 a vedou v sérii 2:0 na zápasy. Dynamu zařídili dvoubrankové vedení obránce Ondřej Vála a v přesilové hře kanonýr Robert Říčka. Za Motor se nejdříve prosadil jen ve 32. minutě Miroslav Holec, v čase 59:19 vyrovnal Martin Hanzl a devět sekund před koncem rozhodl Lukáš Pech. Série pokračuje v pátek a v sobotu v Pardubicích.

Motor vstoupil do utkání aktivněji, ale potom se musel bránit dvakrát v rychlém sledu v oslabení při trestech Bučka, který v sestavě nahradil Bindulise, a Ondráčka. Při druhé přesilovce projel Cienciala před Hrachovinu, ale nezakončil přesně. V polovině úvodní části nebezpečně pálil těsně mimo domácí obránce Percy a Dynamo odolalo i při následném náporu Českých Budějovic. Na druhé straně v 11. minutě obránce Vála trefil tyč.

Východočeši, kteří do utkání nastoupili oproti pondělku s pozměněným složením útoků, se ubránili při Hrádkově trestu a v čase 15:28 se radovali z vedení. Camara našel od pravého mantinelu na levé straně Válu, který překonal českobudějovického gólmana. Krátce před první pauzou mohl vyrovnat Pech, který se v přečíslení rozhodl místo přihrávky sám zakončit, ale Frodl zasáhl pravým betonem.

SESTŘIH: České Budějovice - Pardubice 3:2. Neskutečný obrat Motoru v poslední minutě!
Video se připravuje ...

V úvodu druhé části měl nejdříve možnost Abdul, který pak ve 24. minutě v přečíslení nabídnul šanci Šenkeříkovi, jenž prvním pokusem trefil gólmana Frodla a napodruhé bekhendem minul. Potom byla v vidění strkanice domácího Šticha s Kolářem i následně s Camarou, jehož bek Motoru poslal k zemi. V čase 26:51 se prosadilo v závěru Ondráčkova trestu Dynamo, které v té době už hrálo bez útočníka Musila. Cienciala našel Říčku a kanonýr Pardubic překonal Hrachovinu.

Motor se neprosadil při Kofferově vyloučení, ale ve 32. minutě už se dočkal snížení. Po kombinaci se po Vondrkově nahození z levé strany odrazil puk před Holce, který zamířil do levého horního rohu Frodlovy branky. Do další šance domácích se dostal Voženílek, Dynamo se ubránilo i v oslabení poté, co Paulovič po hře čtyř proti čtyřem zasáhl do hry ještě z trestné lavice při svém návratu. Před druhou pauzou mohl zvýšit Kousal, ale sám před Hrachovinou neuspěl.

Hned po přestávce pomohla domácím tyč, kterou trefil po Camarově přihrávce kapitán Poulíček. Při Percyho vyloučení měli možnost Cienciala a Říčka. Hrachovinovi potom pomohla dvakrát tyč při Kousalových střelách ve 45. a v 50. minutě. Jihočeši se snažili tlačit za vyrovnáním, ale Dynamo hrozilo z protiútoků. Říčka, Rohlík ani Blümel ale pojistku skóre nepřidali.

Potom minul po přihrávce Novotného Valský, ale Motor se obratu dočkal. V čase 59:19 po Percyho střele z dorážky vyrovnal Hanzl a devět sekund před koncem zpoza branky u pravé tyče překonal Frodla Pech a rozhodl. Z gólu se radovat nemohl, protože po Camarově zákroku zůstal dlouhou otřesený ležet na ledě.

Hlasy trenérů:

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Ke konci jsme měli trochu štěstí. Šli jsme si za tím, měli jsme tam pár puků, které se odrazily k nám, protože jsme si šli pro ránu navíc. Pardubice měly po většinu utkání převahu, měli jsme kliku, několikrát nás zachránila tyčka. Náš gólman taky pochytal plno věcí. Máme plno kluků, kteří prošli bitvami. Ví, že hokej se hraje 60 minut, nikdy se nevzdávají. V kabině je síla. Je to 2:0, to nic neznamená. Nikdo nic ještě nevyhrál. Série se přesune do Pardubic, bude tam určitě výborná kulisa. Těšíme se na to.“

Richard Král (Pardubice): „Hodnotí se mi to těžko, protože jsme byli celý zápas jednoznačně lepší. Vytvořili jsme si mraky šancí, dali jsme asi tři čtyři tyčky. Za celý zápas jsme udělali asi dvě chyby a dostali jsme tři góly. Smekám, kluci odehráli skvělý zápas. Nemám jim prakticky co vytknout. Je to samozřejmě rána pro tým, ale věřím, že se z toho dokážeme oklepat. Máme dva dny na to, abychom se sebrali. Hrajeme dva zápasy doma a budeme chtít oba vyhrát. Věřím, že to otočíme.“

Góly

Domácí: 31:13. Holec, 59:19. M. Hanzl, 59:51. Pech

Hosté: 15:28. O. Vála, 26:51. Říčka

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Percy, Piskáček (A), Bučko, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Štich – J. Ondráček, Pech (A), Abdul – Valský, J. Novotný, D. Voženílek – Gulaš (C), Holec, Vondrka – Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek.

Hosté: Frodl (Klouček) – J. Zdráhal, J. Mikuš (A), Košťálek, O. Vála, Hrádek, J. Kolář (A), Nedbal – A. Musil, Poulíček (C), Blümel – Cienciala, R. Kousal, Říčka – Camara, Paulovič, Matýs – O. Rohlík, Anděl, Koffer.

Rozhodčí

Jeřábek, Svoboda – Ondráček, Zíka

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
7


Články odjinud