4. října 2011 • 20:24

Domluva od Růžičky zabrala. Slavia po čtyřech porážkách vyhrála na Kladně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Slavie vyhráli v 8. kole extraligy na ledě Kladna 4:1 a ukončili tak sérii čtyř zápasů bez bodového zisku. Středočeši doma prohráli podruhé za sebou a nenavázali tak na nedělní výhru v Třinci.



Kladenský trenér Vojta poprvé letos využil služeb dvaačtyřicetiletého obránce Jaroslava Nedvěda z prvoligového Berouna, k bodům to jeho týmu ale nepomohlo. Svěřenci trenéra Růžičky nasadili podobné zbraně jako Mladá Boleslav v předešlém duelu na kladenském ledě tj. pečlivou defenzivu a brejky.

Do vedení Slavii ale pomohla kuriózní situace, kdy se Hertlova tečovaná střela do plexiskla odrazila do zadní části betonu gólmana Chábery a puk skončil za jeho brankovou čárou. Druhý úspěch Slávie zajistil Kalus při přesilové hře, kdy na útočné modré obdržel ideální nahrávku od Hertla.

Kladenský bek Piskáček odtlačuje od Cháberovy branky slávistu SvoboduFoto Jaroslav Legner (Sport)
Domácí se sice snažili, ale obrana hostí v čele s exkladenským brankářem Kopřivou pracovala na jedničku. Přesto se Kladno gólové radosti dočkalo, když Dragoun doslova dotlačil puk za záda slávistického gólmana. Nápor domácích se sice trochu zastavil, chybující Nedvěd při početní výhodě udělal hrubku a fauloval unikajícího Sklenáře. Ten si však při následném trestném střílení nepočínal dobře.

Patera a spol. měli více ze hry, ale vyložených šancí bylo pramálo. Lepine netrefil odkrytou část branky a Lukáč nezkrotil neposedný kotouč. A tak se opět prosadili hosté. Doležal ještě trefil tyč, ale Kůrka při další přesilovce již byl úspěšný.

V poslední třetině si hosté v pohodě hlídali malý náskok a protože domácím doslova zkolabovala koncovka, mohla se Slavia po delší době radovat z vítězství. Tři body jim při power play pojistil Tomica.

Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Dragoun (Hovorka) - 9. T. Hertl, 14. Kalus (T. Hertl, J. Krejčík), 37. Kůrka (T. Svoboda, V. Růžička ml.), 60. Šulc. Rozhodčí: Lacina, Smitka - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:3. Diváci: 2997.

Sestavy:

Kladno: Chábera - David Růžička, Skrbek, L. Procházka, Toman, J. Nedvěd, Lepine, Piskáček - Bicek, Patera, Hlaváč - Kalla, Dragoun, Hovorka - Bílek, Lukáč, Kuchler - Valský, Melka (21. Knotek), Kafka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Slavia: M. Kopřiva - Kolařík, Šulc, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Vašíček, Špelda - Kalus, P. Jelínek, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička ml., M. Čermák - T. Hertl, Kůrka, Sklenář - Micka, Doležal, Jaškin. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.


Tomáš Hertl (uprostřed čelem) se raduje ze svého gólu
Tomáš Hertl (uprostřed čelem) se raduje ze svého gólu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud