17. října 2011 • 17:37

Kladno loví posily, testuje obránce Majeského a Dvořáka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0

Hokejoví obránci Ivan Majeský a Miroslav Dvořák přišli na týdenní zkoušku do extraligového Kladna. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu. Pětatřicetiletý Slovák Majeský, který působil v uplynulé sezoně ve švédské Skelleftee, už Kladnu krátce vypomáhal na startu sezony 2009/10. O rok starší Dvořák hrál naposledy čtvrtou nejvyšší soutěž v Rakousku, v létě nastupoval v přípravě za České Budějovice a minulý týden byl na zkoušce v Plzni.



Majeský, který letos reprezentoval Slovensko i na mistrovství světa v Bratislavě, nastoupil za Kladno před dvěma roky v sedmi zápasech a připsal si čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. V české extralize hrál i za Spartu v ročníku 2004/05.

Na kontě má 202 zápasů v NHL za Floridu, Atlantu a Washington. Bývalý hráč Banské Bystrice a Zvolenu také působil ve Finsku v Ilvesu Tampere, Kärpätu Oulu a IFK Helsinky a ve Švédsku hájil barvy Linköpingu.

Dvořák, syn českobudějovické legendy a dvojnásobného mistra světa Miroslava Dvořáka, má s českou nejvyšší soutěží jen krátkou zkušenost ze sezony 1993/94 v dresu Jindřichova Hradce. Po působení v Táboře a Písku hrál v nižších soutěžích v zámoří, Německu, Švédsku a Rakousku, zahrál si i v italské a francouzské lize.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud