Zdeněk Janda
18. listopadu 2011 • 05:00

Vondrka je zpět ve Slavii: Už jsem tam nemohl vydržet, říká útočník

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Slavia nadšeně vítá zpátky Michala Vondrku. Devětadvacetiletý útočník se vrací z finského angažmá ve finském Oulu, které mu v posledních týdnech pořádně zhořklo. „Zjistil jsem, že už tam prostě zůstat nemůžu, nešlo to,“ přiznal v rozhovoru pro isport.cz.



A dneska už by se měl za svůj staronový tým představit v Pardubicích (v 18 hodin). „Je to docela fofr, ale jsem moc rád, že můžu za Slavii zase hrát, moc se těším,“ uvedl Vondrka krátce po čtvrtečním večerním příletu do Prahy.

Právě na jeho ofenzivní um bude mužstvo hodně sázet. Potřebuje se vyhrabat z bídy, prohrálo šest z posledních sedmi zápasů, z toho v uplynulých třech zápasech dalo jenom jeden gól.

„Vím, že na kluky padla deka, pokusím se udělat maximum, abych jim pomohl. Ale rozhodně to neberu tak, že přicházím jako nějaký spasitel,“ upozorňuje širší člen reprezentace.

Každopádně je jasné, že dorazil pořádně nažhavený. Ve Slavii dostane velký prostor, kouč Vladimír Růžička mu věří.

Což se v Oulu říkat nedalo... „Nechci zatím moc popisovat, co se tam dělo, chtěl jsem ve Finsku za každou cenu vydržet. Ale teď mi došlo, že už to prostě nemá cenu a nejde to. A pak jsem si říkal, že už jsem možná měl odejít i dřív...“ připustil Vondrka, jenž v přípravě i se svými spoluhráči v lajně zářil a všechno klapalo.

Ale odstartovala liga a najednou zničehonic ztratil důvěru kouče Hannu Aravirty, někdejšího známého trenéra finské reprezentace. A objevily se problémy.

„Jsem rád, že je to za mnou a můžu se vrátit. Byl to bleskový přesun, ale je dobře, že vím, na čem teď jsem,“ oddychl si Vondrka, jenž za Oulu nastoupil k 21 zápasům, v nichž posbíral šest bodů (3+3).

Tým se aktuálně pohybuje na sedmém místě tabulky, v klubu ještě působí Češi Jan Snopek a Ivan Huml.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud