Hynek Preisler
13. prosince 2011 • 14:57

Kouč Bílých Tygrů Jiří Kalous: Herní krizi jsem vytušil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět bitev, jen šest vstřelených gólů a pouze jeden uhraný bod. Mizernou prosincovou bilanci mají hokejisté Liberce. Důvody? Výpadek tahouna Petra Nedvěda, jehož přibrzdila zlomená čelist. A s tím související bídná střelecká produktivita.



Dosud energicky svištěli extraligou, Nedvěd a spol. kosili jednoho soupeře za druhým. Ovšem v prosinci se trápí.

Bílí Tygři ztratili v Karlových Varech (1:4) pátý zápas v řadě a pomalu se sunou tabulkou dolů. Momentálně jsou čtvrtí.

„Trochu se nám rozházela naše hra. Poslední dvě utkání jsme opravdu neodehráli dobře,“ přiznal liberecký kouč Jiří Kalous, kterého z kvinteta porážek nejvíce namíchla právě domácí prohra 2:4 s Vítkovicemi a nedělní vyhoření na ledě předposledních Varů.

Nápadná je souvislost se zraněním nejlepšího plejera týmu Petra Nedvěda, který Liberec v první polovině extraligy táhl, dovedl ho až na první místo tabulky a ovládl i kanadské bodování celé soutěže.

Skvělou fazónu kapitána a čerstvě i reprezentanta však na konci listopadu přibrzdila nešťastná zlomenina čelisti. Marod sice vynechal jen tři mače a v rekordním čase si pospíšil na led, ovšem Kalousově partě se od té doby nedaří jako předtím.

„Tým to ovlivnilo v každém případě. Nejen kvůli Nedvědově formě a jeho roli lídra v mužstvu, ale i proto, že zařizoval spoustu branek, které nám pochopitelně chyběly. Úspěšnost na sebe musí vzít také jiní hráči, nemůžeme spoléhat jen na Méďu. To prostě nejde do nekonečna,“ pověděl Jiří Kalous.

Statistky ostatních zkušených borců jako Jaroslava Kudrny či Tomáše Vaka zatím zaostávají za očekáváním. Bílí Tygři se v posledních týdnech střelecky celkově souží. Sedm posledních zápasů=osm vstřelených gólů, což je hodně bídnou bilancí.

„To už není náhoda. Myslím, že u hráčů nastalo určité uspokojení, které jsme se snažili nějakým způsobem korigovat, ale bohužel se nám to stoprocentně nepovedlo,“ uznal 47letý kouč,  který na posledních tréninkových dávkách dával hráčům pořádné „kapky“. Zatím nezabraly...

„Nechci, aby to vyznělo jako alibi, ale tušil jsem, že něco podobného přijde a samozřejmě jsem se tomu chtěl vyhnout, ale bohužel se to nepovedlo. Hráči si asi musí projít negativním obdobím, aby se přesvědčili, že bez práce, jakou odváděli na začátku, to nepůjde. A nemyslím tím jen důraz v utkání, ale i na tréninku, kde nesmí podcenit žádnou maličkost,“ vysvětlil trenér severočeského celku, který po reprezentační pauze čeká v Tipsport aréně Brno. Zastaví za týden pád?

Mela se strhla v utkání mezi Liberecem a Karlovými Vary.
Mela se strhla v utkání mezi Liberecem a Karlovými Vary.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud