28. února 2012 • 07:25

Útočník Burger i trenér Trličík zůstávají ve Vítkovicích

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Vítkovic bude i dál trénovat Mojmír Trličík. S ostravským týmem, který v minulé sezoně dovedl ke stříbru a letos k přímému postupu do čtvrtfinále, podepsal dvouletý kontrakt. V klubu zůstává i klíčový útočník a kapitán Jiří Burger.



„Zvažoval jsem návrat na Kladno, ale tahle možnost padla,“ řekl pro klubový web Jiří Burger. „A když přišla nabídka z Vítkovic, mé rozhodování nebylo dlouhé. Jsem rád. Věřím, že mé působení ve Vítkovicích bude úspěšné.“

Burger patřil v základní části mezi elitu. V kanadském bodování skončil na čtvrtém místě, nasbíral 56 bodů (23+33). V kariéře to byl jeho druhý nejlepší výkon, pouze v sezoně 2001/02 nastřádal o dva body více (27+31).

„Tohle je jenom třešnička na dortu. Důležité je, že jsme se jako tým probili do šestky. To je super výsledek, před sezonou bych jej bral všemi deseti.“

I s prací kouče Mojmíra Trličíka jsou v Ostravě spokojeni. V minulé sezoně dovedl Vítkovice k druhému místu, na prestižním Spengler Cupu ve Švýcarsku skončili Ostravané třetí. A letos skončili po dlouhodobé části šestí.

„Letošního šestého místa po základní části si cením víc, než loňského třetího místa, musím všem klukům poděkovat,“ říkal Trličík po závěrečném utkání s Třincem.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud